Política 10/01/2016

La junta de portaveus desestima la queixa d'Albiol perquè no es faci el ple d'investidura

El popular invocava un article que fa referència a la necessitat de rebre 48 hores abans la documentació prèvia de qualsevol debat. El mateix reglament disposa que aquesta condició es complirà sempre i quan la mesa del Parlament no acordi el contrari

Núria Orriols / Sara González
2 min
El 'Robin Hood dels bancs' no es presenta al judici Vil·la Urània quedarà com està i serà un casal d'avis L'oposició tomba l'ajut  als llibres de text d'Albiol

BarcelonaLa petició del líder del PP a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, que ha sol·licitat aquest diumenge, a poques hores d'inici del ple d'investidura, que no es convoqués el ple perquè considerava que "incomplia" el reglament del Parlament, ha estat desestimada per la junta de portaveus, que ja ha acabat la reunió prèvia al ple.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albiol havia anunciat la seva posició en una piulada a través de Twitter:

Després de l'acord 'in extremis' entre Junts pel Sí i la CUP per investir Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat, el popular argumenta que no es pot celebrar el ple -avui s'acaba el termini per fer-ho, ja que es compleixen dos mesos de la primera votació d'investidura. Albiol ha esgrimit dos articles del reglament del Parlament, l'article 82 i el 146.1.

D'acord amb el reglament de la cambra, l'article 82 que fa referència a la documentació prèvia, però que també preveu l'excepció que finalment s'ha aplicat. "Cap discussió no pot començar si, com a mínim, dos dies abans no s’ha distribuït l’informe, el dictamen o la documentació que ha de servir de base en el debat, llevat d’un acord de la mesa del Parlament o de la comissió en sentit contrari".

I l'article 146.1, fa referència als 'tempos' del debat d'investidura. "La sessió d’investidura del president de la Generalitat comença amb la lectura, feta per un dels secretaris, de la resolució del president del Parlament en què proposa un candidat a la presidència. A continuació, el candidat presenta, sense limitació de temps, el programa de govern i sol·licita la confiança del Ple. Llevat que el president del Parlament consideri oportú de suspendre la sessió durant un temps no superior a les vint-i-quatre hores, hi intervé després un representant de cada grup parlamentari, durant trenta minuts cadascun d’ells".

stats