POLÍTICA
Política 14/01/2014

L'alcalde socialista de Flix: "No hi ha cap obstacle ni argument sòlid per no votar-hi a favor"

ANC i AMI es concentraran al Parlament dijous per mostrar el suport a la via del 150.2 per demanar la capacitat de convocar referèndums

Ara
2 min

BarcelonaL'alcalde socialista de Flix, Marc Mur, ha considerat aquest dimarts que "no hi ha cap obstacle ni argument sòlid per no votar a favor" de la demanda al Parlament perquè l'Estat cedeixi a la Generalitat la capacitat de convocar referèndums fent ús de l'article 150.2 de la Constitució. Mur, que és secretari general de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), també ha considerat que l'abstenció que reclamen els diputats crítics amb la cúpula del PSC "no porta enlloc".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mur ha fet aquestes declaracions durant la primera reunió d'aquest 2014 del consell de direcció de l'AMI, que s'ha fet a l'Ajuntament de Flix. En la reunió han acordat ser presents al Parlament dijous per explicitar el suport dels 682 municipis adherits a l'AMI a la demanda a l'Estat de les competències per convocar referèndums.

Durant la reunió, els dirigents de l'AMI han parlat de l'acció que du a terme l'entitat al territori per garantir que el dia de la consulta tots els municipis paguin els tributs a l'Agència Tributària de Catalunya.

L'ANC també s'hi concentrarà

També l'Assemblea Nacional Catalana explicitarà el seu suport a la votació dijous en una concentració convocada davant del Parlament. "L'ANC pretén mostrar novament que la societat civil empeny de manera clara per tal que es pugui celebrar la consulta; donar suport als partits favorables al referèndum en les passes que hauran de dur a terme aquest any determinant; i deixar clar, a la vegada, que aquesta petició no pot ser una excusa per dilatar o aturar la convocatòria de la consulta", alerta l'entitat que ha organitzat les dues grans manifestacions de l'Onze de Setembre del 2012 i 2013. L'ANC també alerta que "la celebració de la consulta ha de tirar endavant amb o sense permís de l'estat espanyol". La concentració començarà a les 10.30 hores davant del Parlament.

stats