POLÍTICA
Política 04/07/2012

Alcaldes de la Franja, en contra de denominar "aragonès oriental" al català

Municipis de la Ribagorça aragonesa aprovaran mocions per rebutjar la llei de llengües aragonesa, un nou intent de dinamitar la unitat de la llengua

Acn
1 min
Una pintada a favor de la llengua a la Franja

BenavarriEls ajuntaments de la Franja de ponent s'han unit per defensar el català i per aquest motiu tenen la intenció de presentar una moció contra l'avantprojecte de la nova llei de llengües de l'Aragó que es va fer públic fa unes setmanes. Els alcaldes no estan d'acord amb la modificació que planteja el text formulat pel govern del PP on s'elimina el terme ''català'' per referir-se a la llengua que es parla a la Franja de Ponent i s'opta per la denominació ''aragonès oriental''.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta mesura va ser adoptada dimarts durant una reunió que va tenir lloc a Benavarri amb l'assistència d'alcaldes de set consistoris de la Franja així com representants dels professors de català i de pares d'alumnes. Més enllà, però, en la reunió també es va reivindicar la continuïtat de l'ensenyament optatiu del català a l'Institut de Graus, que el govern d'Aragó ha anunciat que se suprimirà.

Aquesta nova polèmica sobre la denominació del català a la Franja va sorgir com a conseqüència de l'avantprojecte de llei de llengües del govern aragonès del PP, que considera el castellà llengua oficial de la comunitat i estableix que hi ha dues llengües més: ''l'aragonesa pròpia de les àrees pirinenca i prepirinenca'', és a dir l'aragonesa, i la ''llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental'', el català de la Franja.

stats