Política 28/09/2012

Alejo Vidal-Quadras demana al govern espanyol que intervingui Catalunya amb la Guàrdia Civil

L'eurodiputat del PP insta l'executiu espanyol a "dissoldre el Parlament de Catalunya" i que una "delegació del govern [espanyol] prengui el poder" si Artur Mas "no rectifica" en la proposta de consulta per a l'autodeterminació

Ara
1 min

BarcelonaAlejo Vidal-Quadras creu que el govern espanyol té "tota la raó" en assegurar que el Tribunal Constitucional "s'oposarà a qualsevol acte que es faci en contra de la Constitució", però subratlla que hi ha un "problema", i és que "la Generalitat de Catalunya, governada pels nacionalistes, ignora les sentències judicials, simplement les ignora".

En declaracions aquest dijous al programa d'Intereconomía 'El gato al agua', en què participava de tertulià, l'eurodiputat del PP va demanar a la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, que "vagi preparant un general de brigada de la Guàrdia Civil, perquè sinó...". Vidal-Quadras diu que "el referèndum convocat és il·legal" i subratlla que "una institució del govern espanyol, com és el parlament de Catalunya, ha pres una decisió contra l'ordenament vigent". L'eurodiputat 'popular', remet a l'article 155 de la Constitució i recorda que "preveu un mecanisme per a intervenir una autonomia, en el cas que aquesta autonomia incompleixi les greument les lleis, com és el cas".

Vidal-Quadras insta el govern espanyol a trucar Artur Mas per dir-li que el què ha fet "va en contra de la llei" i que l'insti a "rectificar" amb l'amenaça d'una "intervenció". "Si es nega [a rectificar], el Senat es reuneix, vota, el Parlament es dissol, el Govern de la Generalitat se'n va a casa i la delegació del govern [espanyol] pren el poder a Catalunya". Aleshores, continua Vidal-Quadras "el general de brigada que es decideixi, pren el comandament dels Mossos d'Esquadra". I adverteix: "I si treuen la gent al carrer, que la treguin. Després d'una setmana, la gent ha de tornar a casa seva, perquè de manifestar-se no es menja", conclou.

stats