Política 28/09/2012

Alejo Vidal-Quadras demana al govern espanyol que intervingui Catalunya amb la Guàrdia Civil

L'eurodiputat del PP insta l'executiu espanyol a "dissoldre el Parlament de Catalunya" i que una "delegació del govern [espanyol] prengui el poder" si Artur Mas "no rectifica" en la proposta de consulta per a l'autodeterminació

Ara
1 min

BarcelonaAlejo Vidal-Quadras creu que el govern espanyol té "tota la raó" en assegurar que el Tribunal Constitucional "s'oposarà a qualsevol acte que es faci en contra de la Constitució", però subratlla que hi ha un "problema", i és que "la Generalitat de Catalunya, governada pels nacionalistes, ignora les sentències judicials, simplement les ignora".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions aquest dijous al programa d'Intereconomía 'El gato al agua', en què participava de tertulià, l'eurodiputat del PP va demanar a la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, que "vagi preparant un general de brigada de la Guàrdia Civil, perquè sinó...". Vidal-Quadras diu que "el referèndum convocat és il·legal" i subratlla que "una institució del govern espanyol, com és el parlament de Catalunya, ha pres una decisió contra l'ordenament vigent". L'eurodiputat 'popular', remet a l'article 155 de la Constitució i recorda que "preveu un mecanisme per a intervenir una autonomia, en el cas que aquesta autonomia incompleixi les greument les lleis, com és el cas".

Vidal-Quadras insta el govern espanyol a trucar Artur Mas per dir-li que el què ha fet "va en contra de la llei" i que l'insti a "rectificar" amb l'amenaça d'una "intervenció". "Si es nega [a rectificar], el Senat es reuneix, vota, el Parlament es dissol, el Govern de la Generalitat se'n va a casa i la delegació del govern [espanyol] pren el poder a Catalunya". Aleshores, continua Vidal-Quadras "el general de brigada que es decideixi, pren el comandament dels Mossos d'Esquadra". I adverteix: "I si treuen la gent al carrer, que la treguin. Després d'una setmana, la gent ha de tornar a casa seva, perquè de manifestar-se no es menja", conclou.

stats