Política 27/01/2014

Vidal-Quadras es dóna de baixa del PP per discrepàncies amb Rajoy

El vicepresident del Parlament europeu anuncia a 'El Mundo' que es presentarà a les primàries de Vox, el partit d'Ortega Lara

Ara
1 min

BarcelonaEl vicepresident del Parlament Europeu i eurodiputat del PP, Aleix Vidal-Quadras, ha enviat aquest cap de setmana una carta al president del PP, Mariano Rajoy, en la qual sol·licita la baixa com a afiliat del partit després de 30 anys de militància. En una entrevista a 'El Mundo' aquest dilluns, Vidal-Quadras aireja les seves diferències amb Rajoy i diu que "un partit no és un ramat flanquejat per mastins darrere del pastor". El vicepresident del Parlament europeu també anuncia al diari de Pedro J. Ramírez que es presentarà a les primàries de Vox, el partit d'Ortega Lara.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un vídeo penjat per ell mateix a YouTube, Vidal-Quadras explica que aquesta decisió "dolorosa però inevitable" es deu al fet que el seu diagnòstic sobre la crisi "múltiple i profunda" que travessa Espanya "i les seves solucions no només són diferents [a les del govern espanyol], sinó contraposades en qüestions essencials".

Vidal-Quadras diu que ha intentat discutir de manera "constructiva i lleial" sobre aquests problemes, però que ha topat "invariablement amb el silenci i la indiferència".

Afirma que no ha "canviat" i recorda que sempre ha defensat "els mateixos principis, valors i idees", per això ara es veu "obligat" a marxar, "per seguir al mateix lloc".

stats