Política 08/10/2020

L'alcalde de Manlleu s'ho repensa

Àlex Garrido seguirà al consistori després de la polèmica del vídeo en què se'l veia begut

M.e.
2 min
Una veïna de Manlleu abraça l'alcalde de la població, Àlex Garrido.

BarcelonaL'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, s'ha fet enrere i, finalment, no dimitirà, després que divendres passat circulés a les xarxes un vídeo d'aquest estiu en què se'l veia en estat evident d'embriaguesa. En un comunicat recollit per l'ACN, Garrido agraeix el gran suport rebut des que es van publicar les imatges i assegura que "la mobilització, a tots els nivells, ha sigut tan gran com inesperada". Davant d'això, ha decidit "reconsiderar" la decisió d'abandonar l'alcaldia i anuncia que manté i referma el seu compromís amb la ciutadania de Manlleu i que exhaurirà el mandat. Garrido també ha explicat que al pròxim ple portarà una proposta sobre "l'exemplaritat dels representats polítics i els límits entre la vida pública i privada" i que vol que s'abordi al conjunt del país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El divendres 2 d'octubre es va fer públic un vídeo a les xarxes en què es veia Garrido begut i l'havien d'expulsar d'un local. Al fer-se públiques les imatges, l'alcalde de Manlleu va anunciar la seva dimissió en un comunicat, on exposava que el seu comportament havia sigut del tot "censurable" tenint en compte "la situació crítica que travessa el país", així com el seu municipi. Manlleu és una de les poblacions d'Osona on s'han registrat més casos de covid-19 en els últims dies. Amb tot, va demanar que, malgrat el seu "error" i "comportament individual inapropiat", no es posés en dubte "la bona tasca" del seu equip al consistori.

Un cop feta pública la seva decisió de dimitir, Garrido va rebre múltiples mostres de suport i fins i tot ERC li va demanar que s'ho repensés i continués a l'alcaldia. A partir d'aquí, va decidir obrir un procés de reflexió per decidir si rectificava i continuava com a alcalde, un procés que va decidir fer a Montserrat. Dilluns va anunciar que se n'hi anava per decidir si havia de seguir o no al càrrec. "Reflexionaré, i no sé si reconsideraré o no la decisió", va explicar dilluns als veïns del poble, en el marc d'una concentració que es va fer a les portes de l'Ajuntament de Manlleu per expressar-li el seu suport. Entre els concentrats hi havia la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà. Finalment, la meditació a Montserrat l'ha portat a rectificar i a quedar-se a l'alcaldia de Manlleu.

stats