ELECCIONS 25-N
Política 15/11/2012

L'àvia extremenya que va gravar un vídeo en resposta a Fernández Vara irromp en campanya a favor de SI

El candidat de SI proposa un sistema de "beques salari" de 1.000 euros "lligades al rendiment acadèmic" dels universitaris

Acn
3 min
Alfons López Tena intervé a la convenció nacional de SI. / ACN

Sant Feliu de LlobregatIsabel Buján, l'àvia extremenya que va gravar un vídeo per dir a l'expresident d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, que no tornava a la seva terra perquè "no li donava la gana", ha gravat un altre vídeo per demanar el vot de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i ha fet costat al candidat Alfons López Tena en l'acte d'aquest dijous al vespre a Sant Feliu de Llobregat. D'altra banda, abans d'iniciar el míting, López Tena ha explicat als mitjans que proposa un sistema de "beques salari" de 1.000 euros lligades al rendiment acadèmic per garantir una educació universitària "pública, universal i de qualitat". Després del vídeo en resposta a les declaracions a Fernández Vara –que va dir que si Catalunya fos independent hauria de "retornar les 150.000 persones que van ser sostretes de la comunitat"–, l'àvia Isabel ha tornat a enregistrar unes imatges en què demana el vot pel candidat de Solidaritat, Alfons López Tena. "Hem d'anar a votar el dia 25. És obligatori per al futur de Catalunya. Per al futur de Catalunya, necessitem aquests vots, volem ser independents. I aquí estic jo, que sóc una catalana adoptada. Votaré López Tena, perquè crec que és dels més legals que hi ha al planeta", explica en el vídeo. Aquest dijous, l'àvia d'origen extremeny ha participat a l'acte de campanya de SI a Sant Feliu de Llobregat per dir que cal "donar una vida millor als nostres fills i als nostres néts".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes abans de l'acte electoral, López Tena ha explicat la seva proposta per atorgar "beques salari" als estudiants universitaris. "Si ho féssim per a 100.000 joves, a 1.000 euros per a cada jove, seria una xifra assumible", ha dit el candidat de SI. Als ajuts hi optarien tots els alumnes amb igualtat de condicions, independentment dels seus recursos econòmics, per garantir una educació "universal i de qualitat" i evitar "el risc" de segregar els alumnes en universitats públiques o privades segons els ingressos familiars.

A més, el cap de llista de SI proposa triplicar la inversió en I+D i que passi de l'1% actual al 3%, per garantir també que "la gent més ben formada pugui trobar feina en investigació".

Resposta a Bono

López Tena ha lamentat les declaracions de l'expresident del Congrés, el socialista José Bono, que ha dit que "quan va començar a ser sospitós ser alemany i jueu, les coses van començar a anar malament". "Se li hauria de recordar al senyor Bono que nosaltres, els que volem la independència, lluitem perquè els que estan contra la independència puguin votar; no com el senyor Bono, que vol impedir-nos votar a tots", ha reblat el cap de llista de SI.

Les declaracions de Puig, "indignes"

López Tena ha titllat d'"indignes" les declaracions del conseller Felip Puig, que ha valorat que la vaga s'ha saldat "sense incidents notables" –si bé s'ha disculpat per l'agressió policial a un menor–. El candidat de SI ha explicat que el PSC no ha volgut unir-se a la petició de SI, ERC, ICV-EUiA per convocar la Diputació Permanent del Parlament perquè Puig doni explicacions sobre la càrrega policial a Tarragona. Si més de dos grups ho demanen, la presidenta del Parlament ha de convocar la Diputació Permanent de manera "urgent", però el reglament no especifica un termini concret. En aquest sentit, López Tena ha dit: "Ja veurem si De Gispert actua de manera diligent o de manera sectària".

stats