DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 28/09/2011

Tena afirma que Espanya actua "com una banda mafiosa que s'emporta el 10% de la facturació"

Joan Laporta reclama que aquesta mateixa legislatura es convoqui un referèndum d'autodeterminació, després de fer la pedagogia necessària.

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl diputat de Solidaritat Catalana Alfons López Tena ha assenyalat en el seu torn del debat de política general que "per primer cop, el país perd població" i ho ha atribuït a què els joves universitaris "ja es plantegen marxar del país per treballar, com als països africans". Tena creu que "el problema és que cada any Espanya roba a cada català 3.000 euros", com una "banda mafiosa que s'emporta el 10% de la facturació". Per això, SI es posarà al costat del Govern per reclamar el concert econòmic si aquest es compromet a buscar un "nou paradigma" de sistema, que convoqui un referèndum previ a la negociació a Madrid i que allí no s'hi vagi a regatejar, sinó a ratificar el model votat a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el diputat no adscrit Joan Laporta s'ha mostrat confiat que l'executiu "està aplicant la sensibilitat necessària en les retallades", però li ha reclamat que "incorpori a l'agenda política la celebració d'un referèndum d'autodeterminació" aquesta mateixa legislatura, després de fer la pedagogia necessària.

stats