ELECCIONS 25-N
Política 16/11/2012

López Tena denuncia els deutes milionaris dels grans partits amb els bancs

Solidaritat presenta la campanya 'Que no mani la banca' i insisteix en aprovar una llei catalana sobre la dació hipotecària

Efe
1 min
Alfons López Tena, durant la campanya 'Que no mani la banca' davant la Borsa de Barcelona. / SI

BarcelonaEl candidat de Solidaritat (SI) a la presidència de la Generalitat, Alfons López Tena, ha denunciat avui els "milionaris deutes" dels grans partits amb els bancs i els "poders fàctics", i ha assegurat que el seu partit és "garantia d'independència" també en aquest sentit. Durant la presentació aquest divendres de la campanya 'Que no mani la banca' davant la Borsa de Barcelona, el líder de Solidaritat ha explicat que el seu partit "té zero euros de deute amb els bancs i caixes i així seguirà sent". "Exigim que tots els partits facin públics els seus deutes amb la banca i les condonacions que han gaudit els últims anys, com els 7,2 milions d'euros que La Caixa va perdonar al PSC i els 2,7 milions que va perdonar a ERC", ha relatat, apuntant també a CiU, qui ha recordat que fa dos anys "confessava deure-li més de vint milions a aquesta entitat bancària".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons López Tena, el seu partit treballarà per una Catalunya independent on "no manin els poders fàctics" ni les entitats financeres. "Ja n'hi ha prou que els diners se'n vagin a La Caixa i no als ciutadans que més ho necessiten. Ja n'hi ha prou de controlar els representants polítics amb crèdits, condonacions i col·locacions en consells d'administració", ha recalcat el candidat del SI, qui ha avançat que tornarà a exigir una comissió d'investigació sobre entitats financeres.

També insistirà en una proposta de llei sobre la dació en pagament hipotecària: "Esperem que els partits que diuen que es preocupen en campanya electoral també ho facin al Parlament, perquè tots els partits es van negar a admetre a tràmit la llei presentada per Solidaritat fa un any i mig".

stats