Política 02/12/2014

Alfonso Alonso, nou ministre de Sanitat

El fins ara portaveu parlamentari del PP substitueix Ana Mato

Joan Rusiñol
1 min

MadridAlfonso Alonso, fins ara portaveu parlamentari del PP al Congrés, és el nou ministre de Sanitat, en substitució d'Ana Mato, que va dimitir després que el jutge considerés que s'havia beneficiat dels negocis que, presumptament, el seu exmarit va fer amb la trama Gürtel.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alonso, nascut a Vitòria el 1967, és un home de la màxima confiança de Mariano Rajoy i forma part del grup de joves dirigents que ha fet carrera política al costat de la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría. Amb el seu nomenament, Rajoy prova de reforçar políticament l'executiu i connectar-lo millor amb el partit. Ell és la tercera incorporació a l'equip ministerial, després que Isabel García Tejerina substituís Miguel Arias Cañete i que Rafael Catalá rellevés Alberto Ruiz-Gallardón.

El nou ministre va ser alcalde de la seva ciutat de 1999 a 2007. A les eleccions del 2008 i les del 2011 va encapçalar les llistes alabeses del seu partit al Congrés dels Diputats. Ja ho havia fet el 2000 però, aleshores, va renunciar al cap d'un any a l'escó per centrar-se a l'alcaldia.

stats