Política 05/10/2012

Alfonso Guerra: "És fals i xenòfob dir que Espanya roba a Catalunya"

El diputat del PSOE diu en un article a 'Tiempo' que "Catalunya necessita que algun partit s'enfronti amb la veritat a les mentides del nacionalisme"

Efe
1 min
Acte electoral del PSOE a Dos Hermanas del 20-N

MadridEl president de la Comissió de Pressupostos del Congrés dels Diputats, Alfonso Guerra, ha criticat amb duresa l'aposta sobiranista del president de la Generalitat, Artur Mas, i considera "fals i xenòfob" afirmar que Espanya "roba a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un article que publica aquesta setmana la revista 'Tiempo', l'històric dirigent del PSOE remarca que la solidaritat no es produeix entre territoris, sinó entre contribuents, i assegura que Catalunya no fa un "sobreesforç fiscal" respecte a d'altres llocs d'Espanya.

"Qui ingressa 100 a Barcelona pagarà més a la hisenda pública que qui ingressa 100 a Càceres, Vigo o Màlaga?", es pregunta.

Per Guerra, que fa uns anys va presumir d'haver aconseguit que el Congrés passés el ribot a l'Estatut aprovat per àmplia majoria al Parlament, el nacionalisme català ha desplegat una "hàbil teranyina" amb la qual ha enredat molts catalans "amb el concurs dels mitjans de comunicació de Catalunya i amb la rendició de l'esquerra catalana, lliurada al projecte de la dreta".

Per això, Guerra fa una crida als partits catalans: "Catalunya necessita que algun partit parli amb la veritat i s'enfronti a les mentides del nacionalisme. Si no, malament ens anirà a tots, en especial, al poble català".

stats