ELECCIONS MUNICIPALS
Política03/05/2015

ERC creu que les enquestes demostren que l'electorat premia la "claredat" i castiga "l'ambigüitat"

Alfred Bosch afirma que no renunciaran ni al "progrés" ni al "procés" en els pactes postelectorals i reclama que el recinte del FC Barcelona s'obri i esdevingui un "espai transitable"

Acn

BarcelonaEl cap de llista d'ERC a les eleccions municipals per Barcelona, Alfred Bosch, ha declarat aquest dissabte que "no renunciarem ni al progrés ni al procés nacional, ni a la capitalitat de Barcelona" a l'hora de negociar possibles pactes de govern després dels comicis del 24 de maig. Ho ha dit a les Corts en una atenció als mitjans en què també s'ha referit a l'enquesta d'aquest diumenge de 'La Vanguardia', que destaca que CiU i ERC s'allunyen de la majoria absoluta i que la CUP seria decisiva per mantenir l'hegemonia sobiranista el 27-S. "La suma és el que ens interessa", ha assenyalat Bosch, que també ha indicat que, segons l'enquesta, els votants premien la "claredat" i castiguen "l'ambigüitat".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat republicà a l'alcaldia de Barcelona ha indicat també sobre el sondeig que "el bloc sobiranista a favor de la independència es manté igual o fins i tot creix una mica". "És un vot de signe plebiscitari i, per tant, els partidaris del sí continuen sent majoria", ha valorat. A més, ha recordat que el 27-S "són unes eleccions plebiscitàries que substituiran el referèndum pactat que volíem i que el govern espanyol prohibeix", ha dit. "Comptarem i agruparem els vots en escons. Estem convençuts que la millor manera de votar sobre la independència de Catalunya són aquestes eleccions", ha destacat.

Cargando
No hay anuncios

Possibles pactes postelectorals

Bosch ha esmentat a petició dels mitjans reunits les condicions bàsiques per obrir negociacions en cas que hi hagi la possibilitat de formar govern municipal després de les eleccions del 24 de maig: apostar pel "progrés" i el "procés" nacional, així com mantenir la capitalitat de Barcelona. "Som garantia de progrés i garantia de procés: qui s'hi vulgui apuntar, encantats de la vida de parlar-ne", ha manifestat. Preguntat per una periodista sobre si pactaria amb Ciutadans (C's), l'alcaldable republicà ha dit que "de punts de contacte, ara mateix, no en veig".

Cargando
No hay anuncios

Un recinte del FC Barcelona obert a tothom

Alfred Bosch ha fet aquestes declaracions aquest diumenge en una atenció als mitjans prèvia a un acte a la plaça Comas, al districte de les Corts. Allà s'ha compromès a defensar "el teixit comercial i de proximitat", de la zona, i ha anunciat que el seu partit treballarà per obrir negociacions amb el Futbol Club Barcelona per tal que obri el seu recinte a la ciutadania. "Que no sigui un espai tancat, una barrera enmig del barri, sinó una rambla, un espai transitable, humà i amigable per on pugui passar la gent", ha dit amb referència a l'extens espai que engloba el Camp Nou, el Palau de Gel i el Palau Blaugrana. Bosch considera que aquest projecte és clau "per millorar les Corts, la Maternitat i Sant Ramon" i no ha dubtat a afirmar que el club tindrà bona disposició a parlar d'una qüestió que beneficia els seus veïns.