Política 31/03/2013

ERC pregunta si el nou fiscal català haurà de pronunciar-se contra el dret a decidir

Alfred Bosch vol saber "per què expedienten i reproven el fiscal general de Catalunya quan diu una obvietat, com que un procés de votació legal hauria de ser acceptat"

Efe
1 min
El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch. / ACN

MadridERC ha preguntat al Govern per què s'ha expedientat el fins ara fiscal general de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, i si a la persona que el substitueixi se li exigirà que "es manifesti en contra del democràtic dret a decidir". El diputat republicà Alfred Bosch ha presentat una pregunta al Congrés per a la seva resposta per escrit en la qual s'interessa pel procés de destitució de Rodríguez Sol, després que manifestés que és legítim consultar els catalans sobre el seu futur. Aquelles declaracions van motivar que el ministeri públic obrís un expedient per rellevar Rodríguez Sol, que va decidir presentar la seva renúncia al fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, qui la va acceptar, si bé segueix en el seu càrrec fins que es produeixi el nomenament del seu substitut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch vol saber "per què expedienten i reproven el fiscal general de Catalunya quan diu una obvietat, com que un procés de votació legal hauria de ser acceptat com a tal". "En el nomenament del fiscal superior de Catalunya exigiran que per accedir al càrrec es manifesti en contra del democràtic dret a decidir?", interpel·la el diputat republicà a l'executiu central.

També qüestiona si el govern espanyol ha forçat l'obertura d'un expedient per part del fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, contra Rodríguez Sol.

stats