Política 26/01/2015

Camacho: "Una castanya monumental seria quedar-nos amb cinc diputats"

La líder del PP a Catalunya insisteix que el govern espanyol no ajudarà Artur Mas a "salvar-se" de l'"embolic" en el qual s'ha ficat

Ara
2 min
El govern espanyol va delegar en Alícia Sánchez-Camacho el balanç de la reunió.

BarcelonaLes enquestes no somriuen al PP de Catalunya. Tot i això, la líder dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, es nega a reconèixer que els sondejos que els situen en 11 o 12 diputats després de les eleccions del 27 de setembre –ara en tenen 19– suposin un daltabaix per a la seva formació. "Una castanya monumental seria quedar-nos amb cinc diputats", ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho ha insistit que la màxima representació del seu partit sempre havia estat entre 12 o 14 diputats i que, per tant, una baixada dels 19 actuals seria un daltabaix "relatiu". A més, ha defensat que, en el seu cas, el resultat que ella va obtenir en les darreres eleccions no es deu a la majoria absoluta del PP.

Dos dels principals problemes que afronten els populars de cara a les pròximes conteses electorals són l'ombra de la corrupció que plana sobre el partit i el procés sobiranista català. Sobre la primera qüestió, Camacho ha defensat que el PP no s'ha de querellar contra l'extresorer Luis Bárcenas perquè ell només busca "espectacle", després d'haver-se "aprofitat" del partit i "enganyat" Mariano Rajoy.

Sobre la segona qüestió, la líder del PP considera que ha quedat demostrat que els catalans que volen la independència són una "minoria", i ha recordat que Artur Mas, ERC i la CUP no sumen ni tan sols els 90 diputats que serien necessaris per reformar l'Estatut. "A Espanya, al PP, ens han votat 11 milions", ha sentenciat.

Camacho ha dit, a més, que l'"únic que es creu la independència" és Junqueras, mentre que Mas actua "per tacticisme polític" i que els seus representants a Madrid argumenten que s'han vist "abocats" a defensar la independència.

El PP insta Mas a explicar-se al Parlament

Sánchez-Camacho ha exigit aquest dilluns a Mas que comparegui davant el Parlament per aclarir si va col·laborar amb l'exsecretari general de CDC Oriol Pujol "a impulsar deslocalitzacions d'empreses catalanes ". En roda de premsa, ha sostingut que Mas ha de "desmentir immediatament" els fets que recull el sumari del cas de les ITV.

stats