ELECCIONS ESPANYOLES
Política 21/11/2011

Camacho: "CiU no és determinant en la governabilitat d'Espanya com sí ho és el PP a Catalunya"

Els populars alerten Artur Mas que, davant la desfeta del PSC, ells seran els "interlocutors clau" entre el govern català i l'espanyol. Jorge Fernández reconeix que el seu "anhel" era igualar els 12 diputats de Josep Piqué el 2000

Sara González
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, ha marcat terreny davant la victòria de CiU a les eleccions generals. La líder popular ha volgut deixar clar que, malgrat els seus bons resultats, CiU "no és determinant en la governabilitat d'Espanya" com sí que ho ha estat altres vegades i ha afegit que, en canvi, el PP català sí que "és determinant en la governabilitat de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"CiU no és determinant en l'escenari polític espanyol", ha etzibat Camacho. El PP considera que, amb els 11 diputats obtinguts, el partit ha superat "l'anormalitat catalana" en reduir de 17 a 3 diputats la distància amb els socialistes i s'ha consolidat "a la centralitat política catalana". Els populars també destaquen que, davant la desfeta del PSC, que "s'ha quedat sense estratègia d'oposició al Parlament", el PP català serà "l'interlocutor clau" entre el govern català i l'espanyol.

Camacho també ha volgut deixar clar que el seu partit se sent legitimat per frenar les intencions de CiU d'exigir el pacte fiscal i recordaran a Artur Mas que la prioritat és sortir de la crisi. "Serem crítics i exigents amb CiU i la nostra responsabilitat no es farà sense res a canvi".

Al PP "li ha faltat una mica"

p { margin-bottom: 0.21cm; } El candidat del PP per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, ha fet un exercici d'avaluació i ha reconegut que, malgrat el seu “anhel era igualar els 12 diputats” que Josep Piqué va obtenir l'any 2000, al PP “li ha faltat una mica”. Fernández ha justificat que les circumstàncies d'ara no eren les mateixes que les d'aleshores. “Al 2000 veníem de governar durant quatre anys Espanya en una situació complicada en la qual vam aconseguir sortir de la crisi. Ara venim de vuit anys d'oposició”, ha explicat.

Tot i això, Fernández Díaz ha reivindicat que dels 500.000 vots que ha augmentat el PP a tot l'Estat espanyol, 100.000, un 20%, vénen de Catalunya.

stats