Política 10/04/2014

Sánchez-Camacho: "Si Duran segueix amb CDC serà còmplice i responsable de la ruptura a la qual ens aboca Mas"

La presidenta del PPC convida Mas a presentar una proposta de reforma de la Constitució "i guanyar-la si té prous majories"

Acn
2 min
Alícia Sánchez-Camacho, durant la seva intervenció a Mollerussa / ACN

BarcelonaLa presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha replicat al líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que els seus "dubtes" sobre la continuïtat de CiU si avança el debat independentista són "sorprenents". Per a la popular, la situació de CDC està "clara" després de l'aposta per la consulta i el pacte amb Reagrupament. "Si Duran segueix amb CDC estarà sent còmplice i responsable del procés de ruptura al qual ens avoca Artur Mas", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, ha retret al president de la Generalitat que hagi instat Mariano Rajoy a presentar una proposta de reforma de la Constitució. "Si Mas vol que es reformi, que presenti ell la proposta i la guanyi si té majoria", ha sentenciat la líder del PPC. "És sorprenent que Duran a hores d'ara alçades no ho tingui clar encara. Està bastant clar que no es pot mantenir una coalició amb una CDC cada cop més independentista". D'aquesta manera ha reaccionat des dels passadissos del Parlament Alícia Sánchez-Camacho després d'escoltar com el líder d'Unió admetia que s'ho haurà de pensar "molt clarament" si CiU es presenta a unes eleccions per declarar la independència de Catalunya.

I és que per Sánchez-Camacho, la CDC d'Artur Mas representa ara mateix l'independentisme més clar, "el que pacta amb Joan Carretero (president de Reagrupament), una persona que vol fer una declaració unilateral d'independència". A més, també creu que el fet que Mas i Convergència "ara estiguin buscant els camins per fer una consulta que sap que és il·legal" aprofundeix en la seva tesi. "Si Duran segueix amb CDC estarà sent còmplice i responsable del procés de divisió i ruptura al qual ens està avocant Artur Mas", ha sentenciat.

D'altra banda, i després que el president instés el cap del govern espanyol, Mariano Rajoy, a presentar una concreció per a la reforma de la Constitució si creu que aquesta és la via que cal seguir, la líder del PPC ha volgut girar el punt de mira i apuntar atre cop a Mas. "Rajoy té 11 milions de vots. Mas els té per fer una reforma de la Constitució o demanar una concreció de la reforma? En democràcia tot és legítim, però si Mas vol reformar la Constitució, que la presenti, i si té majories que la guanyi. I si no, que accepti que no pot modificar-la perquè no representa la majoria del poble d'Espanya", ha comentat la popular.

A més, Alícia Sánchez-Camacho ha explicat que no veu convenient obrir ara el meló de la reforma constitucional "perquè els nacionalistes de Mas estiguin emprenyats o vulguin trencar el consens". "No ho farem perquè vulgui ell", ha conclòs.

stats