Política 19/10/2013

Ciutadans intenta ara reconciliar-se amb la Sindicatura

Demana una reunió amb l'ens fiscalitzador després que Rivera els acusés d'estar "al servei de CiU" per rastrejar les seves entitats

Ara
2 min

BarcelonaEl secretari general de Ciutadans, Matías Alonso, diputat per Tarragona, ha hagut de sortir aquest dissabte de nou al pas de l'opacitat en els comptes de Ciutadans i les seves entitats vinculades, que han esquivat tant el Tribunal de Comptes espanyol com la Sindicatura de Comptes catalana. Alonso ha indicat des de Girona que la fundació Tribuna Cívica, creada el 2008 i amb seu a Madrid, no ha rebut "mai" subvencions econòmiques de cap partit ni cap donació. "Vam constituir la fundació a Madrid perquè hi teníem una agrupació molt forta, l'entitat només compta amb una dotació fundacional de 7.500 euros i ha servit per fer un sol acte", ha explicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el portaveu de C's ha subratllat que "mai s'han negat a lliurar informació" a la Sindicatura de Comptes. "La fundació no depèn del Patronat de Fundacions de Catalunya, i per això no era al seu índex", ha comentat admetent així que no ha lliurat cap informació més enllà de la imprescindible. A més, el secretari general ja ha avançat que ha demanat reunir-se el proper divendres 25 d'octubre amb el síndic major de la Sindicatura de Comptes, Jaume Amat. "Volem parlar i aclarir aquests fets, perquè segons el síndic han enviat per escrit una sèrie de demandes que nosaltres no hem rebut", ha explicat. El líder del partit, Albert Rivera, va acusar la Sindicatura d'"estar al servei de CiU".

Del fet que no hagin remès mai informació al Tribunal de Comptes sobre Tribuna Cívica, Alonso no n'ha dit res en declaracions a la premsa. Sí que s'ha mostrat a favor que l'Oficina Antifrau creï un índex amb totes les associacions i fundacions que estiguin vinculades a partits polítics, tal com va anunciar que faria després que l'ARA informés dijous que els ens fiscalitzadors investigaven el partit. "Nosaltres no amaguem res, donarem tota la informació necessària, creiem que és una bona idea", ha conclòs.

stats