CANVI DE CICLE
Política 13/06/2015

El Govern aprovarà la setmana que ve l'obertura de noves delegacions al Vaticà, el Marroc i Portugal

Homs adverteix al govern espanyol que intentar impedir que Catalunya es projecti a l'exterior a força d'impugnacions és "impossible" i va "contra natura"

Acn
2 min
Francesc Homs, visitant l'estand de Catalunya de l'Expo Milà a costat del Duomo / ACN

MilàEl conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat que en la propera reunió setmanal del consell executiu s'aprovarà l'obertura de les delegacions de la Generalitat a Ciutat del Vaticà i el Marroc, les quals ja s'havien anunciat, però també una a Portugal, tots tres països amb un pes simbòlic, polític i econòmic "molt rellevant" i de relació "molt intensa". Durant la seva visita aquest dissabte a l'estand de Catalunya a l'Expo de Milà, Homs ha defensat la voluntat del Govern que Catalunya sigui present al món "amb humilitat però amb tota la determinació" i adverteix al govern espanyol que intentar impedir que Catalunya es projecti a l'exterior a força d'impugnacions és "impossible" perquè hi ha coses que van "contra natura".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per al conseller, les delegacions a Ciutat del Vaticà, el Marroc i Portugal són espais de relació "econòmica i humana". Així, ha destacat el "salt qualitatiu" que implica "anar situant Catalunya al món". "Som un país petit, però tenim una gran capacitat de projectar-nos i fer-nos presents. El nostre món és el món", ha especificat.

En aquesta línia, ha afirmat que amb el Marroc hi ha molta relació econòmica i humana, ja que és el país de procedència de la comunitat de gent més important que viu a Catalunya però que procedeix de l'exterior, i pel que fa a Portugal, ha recordat que el país hi comparteix una relació econòmica i cultural "molt viva".

Homs també s'ha referit als reiterats recursos del govern espanyol a les decisions del Govern i ha advertit que, a força d'impugnar, no podrà fer callar "la veu de Catalunya". "Tancar les possibilitats d'expandir cap a fora Catalunya és un impossible", ha reblat. Així, ha manifestat que decisions com l'obertura de delegacions les intenta prendre "absolutament tothom" perquè formen part d'un món que "s'ha globalitzat". "No deixarem de ser presents al món", ha advertit.

El conseller ha celebrat que Catalunya estigui vivint un "salt qualitatiu molt gran" en el terreny econòmic, cultural, culinari i de projecció política i institucional que li permetrà haver passat de les 5 delegacions a principis de la legislatura a assolir-ne 10. En aquesta línia, també ha avançat la posada en marxa de manera definitiva la pròxima setmana de la delegació de Roma.

Ironia davant la voluntat de C's d'obrir delegacions andaluses

Homs també ha assegurat que veu "amb astorament" i "un punt d'ironia" que C's demani ara l'obertura de 40 delegacions d'Andalusia. "M'ho agafo amb molta filosofia", ha precisat.

El conseller de la Presidència presideix aquest dissabte els actes de cloenda de la participació de Catalunya a l'Expo de Milà. La jornada l'ha iniciat amb la visita a l'estand de Catalunya, 'Barcelona. Capital of Catalonia. Real food for real people', acompanyat pel comissari de la mostra, Toni Massanés.

stats