Política 14/06/2019

L'AMI contesta a la JEC que prometre el càrrec "per la República" no substitueix la fórmula que preveu la Loreg

L'entitat s'emplaça a una nova trobada amb Torra per abordar una "resposta de país" a la sentència

Acn
1 min
L'AMI contesta a la JEC que prometre el càrrec "per la república" no substitueix la fórmula que preveu la LOREG

BarcelonaL'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha apuntat que la fórmula proposada als regidors sobiranistes perquè prometin o jurin el càrrec "per la República Catalana" no substitueix la que preveu la llei orgànica de règim electoral general i que és "complementària". Ho ha explicat el president de l'AMI, Josep Maria Cervera, després que la JEC advertís dilluns els regidors electes que han d'acatar la Constitució per accedir al càrrec. A més, Cervera ha apuntat que la JEC "no és competent" en la presa de possessió dels regidors. L'entitat s'ha reunit aquest divendres al matí amb el president del Govern, Quim Torra, per presentar la campanya perquè els regidors prenguin possessió amb aquesta fórmula en la constitució dels ajuntaments de dissabte, després de jurar o prometre "per imperatiu legal".

Segons Cervera, a la reunió, en què també han assistit els vicepresidents de l'entitat Annabel Moreno –alcaldessa d'Arenys de Mar– i Eudald Calvo –alcalde d'Argentona–, no s'ha parlat de quina ha de ser la reacció a la sentència del judici a l'1-O. Tot i això, sí que s'han emplaçat a mantenir una reunió en les pròximes setmanes per parlar de quina ha de ser la "resposta de país".

La fórmula proposada, complementària al jurament que preveu l'article 108.8 de la llei orgànica del règim electoral general (Loreg), diu: "Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, manifesto el ferm compromís amb els valors de la República Catalana i declaro que continuaré treballant per la construcció d'una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada".

stats