POLÍTICA
Política 02/02/2013

Mato: "Sempre he pagat totes les despeses familiars de què m'he fet càrrec"

La ministra recorda que ja va justificar davant del jutge totes les acusacions que s'abocaven sobre ella, que es van arxivar el 2011

Agències
2 min
La ministra de Sanitat, Ana Mato, ahir a Sant Feliu de Llobregat.

MadridLa ministra de Sanitat, Ana Mato, ha donat aquest dissabte explicacions davant el comitè executiu nacional del PP sobre l'informe policial que reflecteix suposats pagaments de viatges i diverses despeses personals i familiars a càrrec de la trama Gürtel entre els anys 2000 i 2004. "Sempre he pagat totes les despeses familiars de què m'he fet càrrec", ha dit Mato a la trobada, segons un comunicat del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Com tots sabeu, no hi ha res de nou. Es tracta d'un informe de la mateixa font i del mateix contingut que el que es va publicar l'any 2009. I que davant d'una denúncia del PSOE, el jutge la va arxivar, en constatar que jo no tenia cap responsabilitat en aquesta qüestió", ha afegit la ministra, que ha assegurat que es tracta "d'una investigació sobre una altra persona". Es referia així a l'informe policial dirigit al jutge de l'Audiència Nacional, Pablo Ruz, que aporta més dades de despeses de viatges i regals pagats per la xarxa Gürtel al seu exmarit, Jesús Sepúlveda, i en què ella apareix com a receptora d'alguns d'aquests obsequis.

I acte seguit ha afirmat: "Vull reiterar la meva més absoluta innocència respecte a les insídies que alguns mitjans de comunicació han llançat sobre mi". A més, Mato ha fet una defensa de la seva "honestedat" i ha volgut agraïr la "confiança" cap ella per part del president del PP i del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Causa arxivada

Fonts pròximes a Mato van assegurar divendres, en saber-se l'informe de la UDEF, que en cap moment ha rebut cap regal ni mai se li ha pagat cap viatge, i han posat èmfasi que la ministra ja va justificar davant del jutge totes les acusacions que s'abocaven sobre ella, que es van arxivar el cas el 2011.

A més de Mato, vuit ministres pertanyen al Comitè Executiu Nacional: la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i els titulars d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, Interior, Jorge Fernández Díaz, Hisenda, Cristóbal Montoro; Ocupació, Fátima Báñez, Foment, Ana Pastor, i Agricultura, Miguel Arias Cañete.

stats