Política 23/03/2015

L'ANC inicia una campanya perquè els catalans a l'estranger facin els tràmits per poder votar al més aviat possible

L'organització vol evitar els problemes en anteriors comicis en què alguns catalans no van poder exercir el seu vot

Acn
1 min
Carme Forcadell durant la seva intervenció PERE VIRGILI

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha iniciat aquest dilluns la campanya "Mobilitzem el vot exterior" per promoure el vot dels catalans residents a l'estranger a les properes eleccions al Parlament, previstes per al 27 de setembre. L'organització, que calcula que uns 200.000 catalans tenen dret al vot, ha posat en marxa el web www.votexterior.cat i ha editat un díptic amb les explicacions per fer els tràmits necessaris per votar, un procés problemàtic en anteriors comicis. Per aquest motiu, ha recomanat inscriure's "ràpidament" al Cens Electoral de Residents Absents (CERA) o al Registre d'Espanyols Residents Temporalment Absents (ERTA).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ANC calcula que els catalans residents a l'estranger amb dret a vot superen els 200.000, ja que 189.438 estaven inscrits al Cens Electoral de Residents Absents (CERA) el febrer del 2015, als quals, segons l'organització, caldria sumar-hi els inscrits al Registre d'Espanyols Residents Temporalment Absents (ERTA), així com aquells que, tot i residir a l'estranger, no s'han inscrit a cap dels dos registres.

La campanya "Mobilitzem el vot exterior" ofereix eines per animar a votar als familiar i amics residents a l'estranger mitjançant les xarxes socials, la missatgeria mòbil i un model de correu electrònic. D'aquesta manera, es pretén mobilitzar els catalans residents a l'estrager però també apel·lar als catalans que resideixen a Catalunya a fer-se responsables de transmetre aquesta informació. En una segona fase de la campanya, l'obejctiu serà que els inscrits en aquests registres votin a favor d'opcions independentistes.

stats