Política 25/09/2020

L'ANC consultarà als socis si calen mobilitzacions davant la possible inhabilitació de Torra

Paluzie carrega contra JxCat i ERC per acatar la sentència i no consensuar la resposta

Xavi Tedó
2 min
L'ANC consultarà als socis si calen mobilitzacions davant la possible inhabilitació de Torra

BarcelonaNi cimera de l'independentisme ni resposta consensuada. L'ANC assegura que JxCat i ERC han acordat unilateralment els passos a seguir davant la imminent inhabilitació del president Quim Torra, els quals, un cop més, passen per acatar la resolució judicial. En una roda de premsa des de la seu de l'Assemblea, la seva presidenta, Elisenda Paluzie, ha denunciat aquest divendres que s'ha exclòs de les converses les entitats i la CUP i que s'ha optat per sotmetre's al veredicte del Tribunal Suprem. L'ANC es mobilitzarà contra la sentència en funció del que esculli la seva militància.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No es desobeirà, s'acatarà la sentència i s'aplicarà el procediment que estableix l'Estatut", ha lamentat Paluzie, que ha defensat que "la desobediència civil i la institucional han d'anar juntes". Paluzie ha mostrat el seu desacord amb la resposta que el Govern preveu donar a la possible inhabilitació del president i l'ha qualificat d'"oportunitat perduda per fer un salt endavant per a l'autodeterminació i la sobirania". Davant d'aquest escenari, la direcció ha decidit preguntar als associats a través d'una consulta interna si l'entitat ha de promoure alguna mobilització i de quin tipus ha de ser. Paluzie ha lamentat que no s'hagi acordat una resposta política institucional fruit del consens i, per tant, ha avisat que "les mobilitzacions es prendran a partir d'aquestes circumstàncies".

En aquest sentit, ha informat que faran arribar a les bases diferents opcions de mobilització que s'hauran de validar en les pròximes hores per via telemàtica. Sobre la convocatòria d'una concentració ininterrompuda a la plaça Sant Jaume que corre per les xarxes, la presidenta de l'entitat ha assegurat que entén el "neguit" de la gent però ha dit que han de ser els socis els que validin l'acte que s'ha de fer.

I és que membres de diferents organitzacions independentistes, també de l'ANC, han fet una crida a fer una concentració ininterrompuda a la plaça Sant Jaume per evitar que el president Torra "no pugui ni vulgui sortir del Palau". "Aquest cop nosaltres hi serem i no marxarem", es remarca en la convocatòria, fent al·lusió al dia de la proclamació de la República, quan es va posar sobre la taula la necessitat de resistir davant el Palau de la Generalitat, tot i que la iniciativa no va acabar prosperant.

"És una autoconvocatòria popular a l'estil del 20 de setembre del 2017 de gent que no vol que s'acati la inhabilitació d'un president escollit pel Parlament i que es desaprofiti aquesta finestra d'oportunitat per capgirar les coses", explica a l'ARA una de les activistes que promouen la convocatòria. Una concentració que xocaria contra les restriccions de salut pública imposades per lluitar contra el coronavirus si supera les sis persones perquè, de moment, no ha sigut notificada com a manifestació.

stats