Política25/02/2019

L’ANC descarta impulsar unes primàries independentistes per anar a les generals

Paluzie ha admès que "el calendari no acompanya gaire"

Ara

BarcelonaLa presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha descartat avui impulsar unes primàries per crear una llista unitària independentista que pugui presentar-se a les eleccions generals del 28 d’abril com sí que han fet per a les municipals a través de Primàries Catalunya, una plataforma que promou la configuració de llistes obertes a les pròximes eleccions locals.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Paluzie ha admès, en una roda de premsa, que "el calendari no acompanya gaire", tot i creure que fer unes primàries seria positiu. La presidenta ha lamentat que els comicis hagin estat convocats amb tan poca antelació i que, de moment, l’ANC no hagi pogut debatre internament si pot impulsar aquestes primàries o no. Tot i així, Paluzie ha confessat que un “gran resultat de l’independentisme seria important”, ja que donaria la oportunitat d’exercir un bloqueig a les institucions de l’Estat.

Cargando
No hay anuncios

Sigui com sigui, la portaveu de Primàries Catalunya, Anna Arqué, ha considerat que les primàries s’haurien de fer en totes les eleccions, també a les generals. Arqué, però, ha acceptat que “hi ha unes consideracions tècniques i temporals que hi influeixen”.