Política 12/09/2015

L'ANC, disposada a donar cobertura a accions de desobediència civil

El president de l'entitat independentista assegura: "Que ningú dubti que l'ANC sabrà estar al lloc que li pertoca, al costat de les institucions i, si cal, en places i carrers"

Ara
2 min
L’ANC espera que la Junta Electoral no actuï contra l’acte a la Meridiana

BarcelonaEl president de l'Assemblea Nacional, Jordi Sànchez, ha dit que està disposat a canalitzar a través de l'entitat eventuals accions de desobediència civil en cas de victòria independentista el 27-S i d'eventuals bloquejos que pugui forçar l'Estat durant el procés d'emancipació nacional. "L'ANC haurà de canalitzar la mobilització també en moments en què pugui donar cobertura a la ciutadania en processos que segur que viurem, per exemple de desobediència civil", ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio, en què ha posat d'exemple la desconnexió tributària d'Espanya.

"Que ningú dubti que l'ANC sabrà estar al lloc que li pertoca, al costat de les institucions i, si cal, en places i carrers", ha afirmat Sànchez després que el president d'Òmnium, Quim Torra, hagi augurat un nou cicle de mobilitzacions de format diferent de les dels últims Onze de Setembre després que la Via Lliure desbordés aquesta Diada l'avinguda Meridiana. "No hi ha moviment social gran que hagi plantejat un desafiament important a l'statu quo i que els hagi guanyat sense plantejar la desobediència", ha asseverat.

L'únic diàleg, les urnes

Per a Sànchez, a aquestes altures "l'única via de diàleg clar són les urnes". "No hi ha terceres vies, ni acords amb nocturnitat, ni pactes en passadissos. Forma part de la història que volem esborrar. La ciutadania s'ha guanyat el dret a ser protagonista i donar un mandat clar", ha asseverat el president de l'ANC, que ha avisat que seran "exigents" i "presents permanentment per garantir, si el resultat és clar, que el recorregut arribi a la declaració d'independència", que no arribarà, diu, només amb una "proclama del Parlament", sinó que voldrà acompanyament social permanent.

stats