Política 28/09/2020

L'ANC convoca finalment a les 19 h als ajuntaments per mostrar el seu desacord amb l'acatament de la sentència

En una consulta telemàtica els socis exigeixen una "resposta política contundent de les institucions"

Xavi Tedó
2 min
L'ANC convoca la ciutadania a les 19 h als ajuntaments per mostar el seu desacord amb l'acatament de la sentència

BarcelonaL'ANC convoca finalment aquest dilluns a concentrar-se davant dels ajuntaments a les set de la tarda per la sentència contra el president Torra, però ho fa per mostrar la seva indignació amb la decisió de JxCat i ERC d'acatar el veredicte. Després d’haver consultat les bases, els socis de l'entitat han deixat clar que estan "en total desacord amb el fet que el Govern acati la inhabilitació" de Torra i que es volen mobilitzar per "exigir una resposta política contundent de les institucions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els resultats de la consulta telemàtica, que es va posar en marxa divendres i ha finalitzat avui, no deixa marge a interpretacions. Un 94,59% dels enquestats discrepen del fet que les institucions autonòmiques acatin la inhabilitació del president i només un 5% ho defensen. Pel que fa al destinatari de les mobilitzacions, els socis han prioritzat amb un 75,53% que cal demanar una resposta política contundent a les institucions. Al ser una pregunta en què es podien marcar tres opcions, la meitat dels que hi han participat han advocat també perquè es dirigeixi contra "l’Estat ocupant agressor" i un 66,10% en defensa de la institució i del president.

Pel que fa al tipus de mobilització, gairebé la meitat dels socis s'han decantat per fer-ho a les places dels ajuntaments o davant de les institucions de l'Estat, mentre que un 26% han apostat per fer-ho davant del Parlament per mostrar la seva disconformitat amb la voluntat del president del Parlament, Roger Torrent, d'activar el compte enrere. El mateix percentatge s'ha posicionat a favor de fer marxes lentes de vehicles a les fronteres amb l’estat espanyol, mentre que gairebé un 7% s'han decantat per no convocar cap acte per evidenciar el malestar amb les dues grans forces independentistes.

Així doncs, sota el lema “Defensem el president, lluitem la independència”, l’entitat es mobilitzarà per exigir una resposta política contundent de les institucions davant dels consistoris d'arreu del país, després d'una votació sense precedents en la història de l'entitat, que denota el seu malestar amb JxCat i ERC per no aprofundir en la desobediència institucional.

Òmnium ha anunciat que també se suma a les concentracions convocades per l'ANC davant els ajuntaments del país contra la sentència del Tribunal Suprem. El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, s'ha mostrat contundent: "La justícia espanyola encarna el pitjor dels poders de l'Estat. Davant d'un atac tan greu a la sobirania i la democràcia del nostre país, Òmnium Cultural estarà com sempre al costat de les institucions i del MHP Quim Torra en totes aquelles accions que es prenguin per respondre-hi!", ha escrit Mauri.

Una altra de les marxes ja convocades de fa dies és la dels CDR, que han anunciat una concentració per aquell dia a les 19.30 h als Jardinets de Gràcia de Barcelona. El CDR del Barcelonès ha fet una crida a portar bosses de brossa en una acció que, segons ha pogut saber l'ARA, podria acabar davant la seu de la Delegació del govern espanyol, que està situada a poca distància del lloc de convocatòria, encara que també es podria anar al TSJC.

stats