Política 15/09/2014

L'ANC colla el Parlament amb 750.000 signatures per l'estat propi

Reclamen que el Parlament proclami la independència si no es pot fer la la consulta el 9-N

Laia Vicens
1 min
L'ANC ha lliurat al Parlament les 750.000 firmes a favor de la independència

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana ha entregat aquest dilluns a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, les gairebé 750.000 signatures recollides en la campanya "Signa un vot per la independència", transportades amb 234 caixes de cartró.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La coordinadora de la campanya, Rosa Alentorn ha donat la dada i ha explicat que 23.000 signatures seran eliminades per defecte de forma o per duplicacions. La dada, segons el Parlament, és 719.896 signatures.

L'ANC va engegar una campanya fa un any emparant-se amb el dret de petició del Parlament. Milers de voluntaris s'han implicat per recollir a Catalunya, però també fora, les màximes firmes possibles per, si la consulta del 9-N falla, el Parlament declari la independència de Catalunya.

No hi ha cap precedent d'aquest dret de petició al Parlament, però Alentorn ho ha comparat amb les 590.000 firmes que es van presentar al Congrés per declarar interès cultural les curses de braus o les 180.000 presentades al Parlament precisament per abolir-les a Catalunya.

stats