POLÍTICA
Política 10/04/2012

Mas-Colell no entén per què l'Estat "augmenta les pensions" i "no actua sobre l'IVA i l'atur"

El conseller d'Economia ha retret a l'Estat que estigui posant exigències molt elevades a les autonomies sense aplicar "una pressió similar" a l'administració espanyola

Acn
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha assegurat aquest dimarts a la tarda, durant la sessió de control al Parlament, que no comprèn la manera com està actuant l'executiu de l'Estat. En aquest sentit, el conseller ha assegurat que el Govern "es pregunta" per què Mariano Rajoy ha decidit "augmentar les pensions", i a més, "no actuar" sobre l'IVA i sobre les prestacions d'atur.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, Mas-Colell ha retret a l'Estat que estigui "posant unes exigències molt elevades" a les autonomies sense aplicar "una pressió similar" a l'administració espanyola. El conseller d'Economia també ha recordat que el govern espanyol "sempre ha menystingut les necessitats d'infraestructures de Catalunya". El conseller ha afegit: "Ens preguntem per què l'administració de l'Estat no ha considerat actuar sobre els salaris públics com sí que ho ha fet la Generalitat".

Tot i "no haver començat bé" la relació amb l'actual govern espanyol pel que fa als pressupostos generals de l'Estat, Mas-Colell encara confia que el PP sigui més "seriós" del que ho va ser el PSOE, principal responsable dels impagaments del 2011 pel que fa a infraestructures. La notícia preocupant, segons el conseller, és que els populars hagin previst al pressupost unes inversions per a Catalunya de l'11% (en lloc del 18,7% que li pertocaria) i no hi han incorporat la disposició addicional tercera de l'Estatut, xifrada en 219 milions d'euros.

stats