Política 02/12/2014

"Són uns pressupostos intensament polítics": Mas-Colell a la presentació dels comptes per al 2015, en deu frases

El conseller d'Economia assegura que amb la Hisenda pròpia "les coses es podrien plantejar diferent"

Oriol March
1 min
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, lliura els pressupostos de la Generalitat del 2015 a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert / MANOLO GARCÍA

BarcelonaAndreu Mas-Colell ha presentat els pressupostos de la Generalitat per al 2015 en una roda de premsa al Parlament. Aquestes han estat les deu frases més destacades de la seva intervenció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Si no ens prenguéssim seriosament els pressupostos, afegiríem incertesa [en l'escenari polític]

2. "Els 2.500 milions [que han d'arribar de l'Estat] hauran d'aparèixer, ens hi juguem els serveis públics. I han d'aparèixer per la via pressupostària"

3. "Amb la Hisenda pròpia ens podríem plantejar les coses diferents"

4. "[Sobre la negociació] No confio ni deixo de confiar en res. Els pressupostos estan aquí, crec que són sensats. Invito tots els grups parlamentaris a considerar-los amb una perspectiva de realisme"

5. "No es reverteix l'eliminació de la paga extra perquè tot vagi millor, perquè millora la situació fiscal de la Generalitat. La justificació d'això no és que estem en temps millors: és perquè això és just. És el que correspon en aquests moments"

6. "Catalunya, soleta, ha fet el 15% del total de l'ajust fiscal a Espanya"

7. "L'objectiu de dèficit [imposat per l'Estat] és injust i desproporcionat. És una barbaritat"

8. "L'Estat difícilment pot dir que no té diners si preveu una rebaixa impositiva, que és imprudent. Difícilment pot demanar a Europa una flexibilització de l'objectiu de dèficit"

9. "La recuperació de la paga inclou tots els treballadors de la Generalitat, inclosos els alts càrrecs, que treballen molt. Són una peça clau de la Generalitat. Han patit una rebaixa salarial molt superior a la mitjana. Hem d'acabar amb la tendència de fer populisme a base de fustigar les compensacions d'alts càrrecs. Podrien guanyar molt més al sector privat"

10. "Són uns pressupostos intensament polítics"

stats