NOU FINANÇAMENT
Política 31/08/2012

Mas-Colell critica la justificació "altament política" i "desencertada" de S&P per rebaixar el ràting català

El conseller d'Economia afirma que "té el fort convenciment que l'executiu espanyol no tractarà Catalunya de manera diferent de la resta de comunitats autònomes per raons polítiques"

Ara
1 min
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en un ple del Parlament.

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha reaccionat a la rebaixa del ràting del deute català de Standard & Poor's mostrant "perplexitat pels criteris no econòmics" usats per l'agència. Segons el conseller, la justificació que acompanya la rebaixa és "altament política, desencertada i poc respectuosa amb la solidesa democràtica d'Espanya", atès que la fonamenta en el fet que la demanda de pacte fiscal crearà "tensions" amb el govern espanyol, del qual Catalunya "depèn crucialment" per tenir accés a la liquiditat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Mas-Colell ha assegurat que "té el fort convenciment que l'executiu espanyol no tractarà Catalunya de manera diferent de la resta de comunitats autònomes per raons polítiques". El conseller insisteix igualment que la petició del pacte fiscal "està inscrita en la més escrupolosa legalitat i dins de la més estricta normalitat dels països democràtics avançats". "De l'anàlisi de S&P es desprèn que qualsevol administració d'un estat federal pot ser degradada si el seu govern manté un desacord polític amb el govern central", lamenta Mas-Colell.

stats