Política 11/03/2023

Ángela Rodríguez, 'Pam', l'escudera d'Irene Montero contra els privilegis dels homes

La dreta en demana el cessament per les darreres polèmiques mentre al PSOE es mosseguen la llengua per no fer-ho

2 min
Irene montero amb Ángela rodríguez Pam

BarcelonaAmb només 26 anys, el 2015 va ser elegida diputada per Podem al Congrés i, des de llavors, aquesta filòsofa gallega especialitzada en maltractament i violència de gènere ha anat fent-se un lloc cada cop més important en la cúpula de Podem. Irene Montero la va fitxar com a assessora parlamentària abans de fer el salt al govern espanyol. I amb el càrrec de secretària d’Igualtat des del 2021, Ángela Rodríguez, Pam (Pontevedra, 1989), s’ha instal·lat en la polèmica permanent. Per les lleis que ha ajudat a redactar –la del només sí és sí i la trans són els dos exemples més paradigmàtics–, però sobretot pels seus comentaris i per la vehemència a l’hora de defensar-los. Pam s’ha convertit en la primera línia de defensa del ministeri d’Igualtat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L’última sortida de to la va protagonitzar dimecres durant la manifestació feminista a Madrid el 8-M, penjant a les xarxes un vídeo de diverses activistes lamentant que la mare de Santiago Abascal no hagués avortat. Va retirar el vídeo, sí, però es va disculpar a mitges: "Estan teatralitzant la situació perquè Vox no entén el feminisme". Però de polèmiques en té tota una col·lecció. Com quan va respondre les crítiques contra la rebaixa de penes i les excarceracions a partir de la llei del només sí és sí posant-hi ironia: "Dels creadors de «les persones aniran cada matí al Registre Civil a canviar-se de sexe» arriba ara «els violadors al carrer». En seran milers", expressava rient. N’han estat una setantena, segons el CGPJ, a més de 700 agressors a qui se’ls ha alleujat la pena.

Amb to provocador també ha reivindicat la seva feina per intentar que "totes les dones sentin plaer" i ha trobat "escandalós" que el 75% de les dones joves prefereixin la penetració a l’autoestimulació, cosa que atribueix al fet que no se’ls hagin facilitat prou coneixements sobre el tema. "Els espanta que demanem plaer per a les dones, perquè durant molt de temps només l’han tingut ells". En una entrevista aquesta mateixa setmana reconeixia que "gaudiria" si fossin els homes "els que haguessin de pagar el preu de tenir mal d’ovaris, donar a llum i haver de defensar els seus drets". Tota la dreta en demana el cessament mentre al PSOE es mosseguen la llengua per no fer-ho.

stats