Política 27/08/2014

Martí Anglada es perfila com a delegat de la Generalitat a París

El periodista, que havia estat temptat per dirigir la fundació de CDC, podria agafar el relleu de Maryse Olivé

Ara
1 min

BarcelonaEl periodista Martí Anglada es perfila com el pròxim delegat de la Generalitat a França i Suïssa en relleu de Maryse Olivé, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores del cas, que han afegit que el procés de substitució no està tancat però es preveu confirmar aviat. Anglada (Girona 1949), llicenciat en dret i en ciències de la informació, ha estat des del 1977 corresponsal internacional i comentarista en diversos mitjans, on s'ha mostrat europeista, sense identificar-se amb partits. La seva darrera etapa va ser corresponsal de TVC a Alemanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Anglada, autor d'un assaig recent sobre independències europees, havia estat temptat per dirigir la fundació CatDem, la de CDC, després de la renúncia d'Agustí Colomines. El càrrec finalment l'ocupa Joaquim Colominas.

Maryse Olivé (Perpinyà, el Rosselló, 1948), exdirectora de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, ha dirigit des del setembre del 2012 la Delegació –on fins aleshores era delegada adjunta–, i abans havia estat candidata de CiU a les eleccions europees per Girona (2004), i regidora de Darnius (2003-07) i de Figueres (1999-2003).

Si finalment ocupa el càrrec, Anglada serà delegat amb rang polític i sota el seu paraigua a la capital del país veí hi haurà les delegacions de tipus comercial, cultural i turístic de la Generalitat. El Govern també té 'ambaixades' d'aquest rang a Brussel·les, Berlín, Londres i Washington.

stats