CANVI DE CICLE
Política 09/03/2015

ERC reclama claredat a CDC per traçar un full de ruta cap a la independència

Simó afirma que el seu partit és "independentista no nacionalista", en contraposició amb Convergència, a qui li reclama que fugi d'ambigüitats en el programa

Roger Tugas
1 min
La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, en roda de premsa a la seu dels republicans

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha reclamat aquest dilluns que "cal programes i fulls de ruta clars" per avançar cap a la independència si el 27-S guanyen les forces que en són partidàries. "Per ERC no quedarà, cal aclarir incerteses, ara és el moment de ser clars", ha insistit, i ha apuntat que "el PSC, el PP i C's ho són, treballaran perquè no ens moguem o per fer regressions", motiu pel qual "els partits sobiranistes també ho hem de ser".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, Simó ha evitat criticar CDC per haver-se definit dissabte com a nacionalista i no com a independentista, ja que "cada formació pot definir-se com bonament li plagui, l'important és la concreció dels objectius en un full de ruta transversal". "ERC som independentistes no nacionalistes", ha apuntat la dirigent republicana, que ha reclamat el full de ruta comú per abans de les municipals.

Així, Simó ha tret ferro a les ambigüitats del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, ja que ara "no és l'hora de treballar pel dret a decidir, sinó per la independència" i, pel que fa a la possibilitat que l'ANC impulsi una candidatura el 27-S si no hi ha acord en el programa, ha presagiat que "no hauria de passar que la situació fos tan terrible". "Hi haurà full de ruta", ha pronosticat.

stats