Política 27/05/2014

Balmón: "La principal virtut del PSC és la d'intentar aguantar"

El secretari d'Acció Política creu que cal "moure fitxa" després de la desfeta del 25-M però defensa el lideratge de Pere Navarro

Ara
2 min
Antonio Balmón al seu despatx de l'edifici de l'Àrea Metropolitana de Barcelona,  un organisme del qual és vicepresident executiu.

BarcelonaEl secretari d'Acció Política del PSC, Antoni Balmón, no creu que Pere Navarro hagi de seguir les passes del líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que aquest dilluns va anunciar que plegaria després del proper Congrés extraordinari convocat al juliol. El PSC ha tret a Catalunya aquest 25-M més mal resultats que el PSOE però Balmón ha argumentat que el PSC no depèn del PSOE i que la resposta no ha de ser la mateixa. Sí que ha admès, però, que cal "moure fitxa", sense concretar-ne l'abast. "El PSC està obligat a fer algun canvi de la direcció del partit, que permeti reforçar algunes àrees i obrir un debat, però no d'una forma traumàtica", ha dit en una entrevista a RAC1. "Hem de pensar molt bé quins són els nostres moviments i evidentment que ens afectaran els canvis que hi hagi al PSOE", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Balmón entén "perfectament" el pas enrere de Rubalcaba i admet que el PSC ha "mal interpretat" un corrent "subterrani" de malestar per la situació econòmica i per la resposta que fins ara n'han donat els grans partits. Però insisteix que el primer secretari Pere Navarro ha de seguir liderant el projecte socialista català.

El secretari d'Acció Política del PSC també defensa la posició del partit respecte de la consulta del 9-N, una posició que explica, en part, la gran fuga de vots del PSC cap a ERC aquest 25-N. "No és un error", ha remarcat. "Estem en un moment molt complicat, en un carreró sense sortida, en un desenllaç que se sabrà en els propers mesos". "La proposta de no trencar i no tallar ponts té les seves dificultats –ha admès– però la principal virtut del PSC és la d'intentar aguantar".

stats