Política 30/09/2017

Noves recomanacions de les entitats per mantenir oberts els col·legis electorals i votar l'1-O

Criden la gent a dormir avui als centres i, en cas de no poder-hi anar, concentrar-s'hi a les cinc de la matinada

Ara
2 min
Desenes d’assistents a la concentració d’aquest diumenge convocada per ANC i Òmnium a la Plaça Universitat.

BarcelonaL'ANC i Òmnium estan donant les darreres recomanacions de mobilització de la ciutadania per "garantir" l'obertura dels col·legis electorals. Aquest dissabte, a les 17.00, les dues entitats han enviat missatges oficials per cridar la ciutadania a anar a fer activitats i dormir aquesta nit als punts de votació, i en cas de no poder-hi anar, concentrar-s'hi a partir de les 05.00 d'aquest diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquestes són les recomanacions de l'ANC i Òmnium a menys de 24 hores de l'1-O:

. Les entitats criden la gent a mobilitzar-se a partir d'aquest dissabte a la tarda: "Organitzar actes i activitats lúdiques a les escoles i, si es pot, quedar-s'hi a dormir".

. En cas que la gent no s'hi pugui quedar a dormir, la convoquen a la matinada, en teoria abans que arribin els cossos policials als punts de votació: "És imprescindible que tothom sigui al seu col·legi a les cinc de la matinada".

. Demanen a la ciutadania "acudir al col·legi electoral que tinguin assignat".

. Descarten habilitar altres llocs de votació que no siguin el col·legi electoral: "No s'organitzaran en cap cas punts de votació fora dels llocs habilitats".

. Si el col·legi electoral està tancat aquest diumenge a la matinada, les entitats demanen que "tothom s'hi concentri a la porta fins que es pugui obrir".

. Les entitats demanen actuar des de la "resistència pacífica" en cas de presència policial i "garantir ser gent de totes les edats".

. Una altra de les consignes també és "netejar" els punts de votació de qualsevol pancarta o símbol polític, ja que han de ser "neutrals". "Aneu a votar sense cap bandera distintiva del 'sí' o del 'no'", asseguren les entitats en les instruccions oficials.

. Un cop arribi la comitiva electoral, nomenada pel Govern, aquesta comitiva s'encarregarà de constituir el col·legi. "A les nou del matí començarà el referèndum i s'haurà de garantir que durant tota la jornada sempre hi ha gent al col·legi per defensar-lo pacíficament", diuen les entitats en les instruccions. "Quedeu-vos als centres per garantir que tothom pugui votar durant tot el dia", asseguren en una altra consigna.

stats