Política 03/02/2015

ERC: "El procés d'independència no l'aturaran 19 diputats del PP al Parlament"

Pere Aragonès denuncia que la impugnació dels pressupostos de la Generalitat com a mínim retarda un mes l'aplicació de nous ajuts socials previstos als comptes

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl portaveu econòmic d'ERC al Parlament Pere Aragonès ha acusat aquest dimarts el PP de "torpedinar" els ajuts socials que els republicans i el Govern havien acordat incloure als pressupostos de la Generalitat per al 2015. Segons Aragonès, "avui és un mal dia" per als afectats per la pobresa energètica o per als qui esperaven nous ajuts a la dependència o en educació, perquè "es retarden un mes" les millores pactades. En veure que el PP presumia de frenar el procés sobiranista impugnant els pressupostos, Aragonès ha respost: "El procés d'independència no l'aturaran 19 diputats del PP al Parlament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Aragonès, els pressupostos havien "millorat en la tramitació parlamentària", però aquestes "millores socials hauran d'esperar" degut a la petició de dictamen del PP al Consell de Garanties Estatutàries perquè determini si el projecte pressupostari i la llei d'acompanyament vulneren o no la legalitat vigent. Aragonès ha alertat de les "greus conseqüències socials" que tindrà aquesta impugnació en l'últim minut dels pressupostos, que estava previst que s'aprovessin en el ple parlamentari d'aquesta setmana, amb els vots de CiU i ERC. Per "partidisme" i per "dificultar l'avenç del procés" sobiranista, ha afegit, els ajuts socials previstos als comptes "hauran d'esperar un mes", fins que dictamini el Consell de Garanties.

A més, Aragonès ha denunciat que el PP ha utilitzat "les tècniques més maldestres del filibusterisme parlamentari", perquè ha impugnat aspectes dels pressupostos sobre els quals no havia presentat "cap esmena" durant el tràmit parlamentari. Una de les peticions de dictamen, a més, s'ha presentat "fora de temps".

Aragonès ha destacat que el que més "preocupa" el PP són les esmenes d'ERC per desenvolupar les estructures d'estat. Ha advertit, però, que les seves "maniobres maldestres" per frenar el procés no prosperaran. "El procés continua, no pot ser segrestat, no pertany a cap partit polític, pertany a la gent, a la majoria social silenciada moltes vegades pel PP", ha afirmat.

stats