Política 27/11/2018

Aragonès es reunirà amb els comuns dijous per començar a negociar els comptes de l'any vinent

Els comuns asseguren que les seves deu propostes són "irrenunciables" per aprovar els pressupostos

Aleix Moldes
2 min
Aragonès es reunirà amb els comuns dijous per començar a negociar els comptes de l'any vinent

BarcelonaUn cop tancada la fase interna dels pressupostos i assignats els recursos per conselleries, el Govern ha iniciat la ronda de trucades que ara fa un parell de setmanes va anunciar el vicepresident, Pere Aragonès. Els primers a reunir-se amb l'executiu seran precisament els únics socis viables per aprovar els comptes de la Generalitat després que la CUP anunciés que no hi donaria suport. Aragonès s'ha posat en contacte avui amb el portaveu econòmic de Catalunya en Comú - Podem, David Cid, i dijous es reuniran a la conselleria d'Economia en una trobada on també hi haurà representants de JxCat i ERC. Aragonès també es va comprometre a reunir-se amb la resta de portaveus econòmics del Parlament, però de moment els comuns són els únics que han estat citats pel vicepresident.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La diputada dels Comuns, Ana Segovia, ha celebrat que "almenys" el Govern estigui disposat a escoltar les propostes del seu grup. Ha advertit, però, que les deu propostes de "mínims" són "irrenunciables" si el Govern vol el sí dels Comuns als pressupostos. També ha dit que, en cas que no s'aprovessin els pressupostos de l'Estat, estudiarien quina via alternativa proposa el Govern per suplir els ingressos que arribarien de Madrid.

Ahir els comuns van posar preu als seus vuit vots: 1.700 milions d'euros en nova despesa, que es finançarien a través de la modificació dels impostos de successions i del tram alt de l'IRPF, de l'aprovació dels pressupostos de l'Estat i de la lluita contra el frau fiscal.

El Govern, però, tal com va avançar l'ARA, no oferirà d'entrada cap pujada d'impostos. JxCat i ERC encara no han abordat aquest debat, tot i que fonts de les dues formacions assumeixen que hauran de fer cessions per poder convèncer els comuns, i més tenint en compte que no estan disposats a aprovar els pressupostos de Pedro Sánchez.

stats