Política 27/03/2012

Arenas ofereix acords de govern al PSOE a Andalusia

El líder dels populars andalusos assegura que centrarà la seva activitat "sempre" al Parlament andalús

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl president del PP andalús, Javier Arenas, ha ofert avui en una reunió del seu partit a Còrdova acords al PSOE per formar un govern de concentració a Andalusia. Ara bé, ha deixat clar que caldria respectar la llista més votada, és a dir, la seva. Segons ha dit, qualsevol tipus d'entesa s'ha de fer "respectant el dictamen de les urnes". En canvi, ha titllat d'"impossible" cap tipus de pacte amb Esquerra Unida, que té la clau de la governabilitat. Amb aquesta oferta, Arenas prova de desactivar el probable pacte entre les dues formacions d'esquerres al Parlament de Sevilla.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder dels conservadors ha deixat clar que "sempre" la seva activitat seguirà "centrada a Andalusia". Des d'IU, el diputat José Luis Centella, líder del PCE, ha avisat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que prengui bona nota dels resultats de diumenge perquè "les urnes han parlat alt i clar, encara que a ell li costi entendre el nostre andalús".

La portaveu parlamentària del PSOE, Soraya Rodríguez, està convençuda que la reforma laboral "ha influït de forma clara al fracàs de les expectatives electorals del PP". La direcció estatal ha subratllat que la negociació dels pactes de govern a Andalusia i a Astúries correspon a les direccions autonòmiques del partit.

stats