POLÍTICA
Política 11/09/2011

Atac neonazi al monument per la independència d'Arenys de Munt

L'obra de l'escultor Jaume Rodri és un homenatge a la primera consulta sobiranista, que es va fer a la població maresmenca. El mateix escultor ha denunciat els fets a la policia

Redacció
1 min
Monument a la independència d'Arenys de Munt pintat amb esvàstiques

BarcelonaUn grup neonazi ha pintat aquesta nit esvàstiques al monument d'Arenys de Munt dedicat a les consultes per la independència. L'Oda a Arenys de Munt de l'escultor Jaume Rodri, situades al parc del castell de can Jelpí de la població maresmenca, s'han llevat aquest Onze de Setembre amb tot de guixades. Tant a les columnes com al monòlit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha estat el mateix escultor qui n'ha fet la denúncia a la policia. "No és una bretolada, és una profanació al monument de la independència", ha dit Rodri a l'Ara.cat, que ha lamentat els fets. L'acció és obra d'un grup neonazi que es fa dir Penya de Canet de Mar, segons la pintada que han deixat els autors mateix.

El monument es va inaugurar l'any passat i és un record a les consultes per la independència. Arenys de Munt va ser el primer municipi del país a celebrar un referèndum popular per la sobirania. La setmana que ve s'ha de celebrar al parc de can Jelpí l'aplec per la independència.

L'Ajuntament d'Arenys de Munt ja ha denunciat els fets en un comunicat. "Des del govern d’Arenys de Munt lamentem profundament aquest atac a un símbol del nostre país i de l’esforç col·lectiu de tot el poble per aconseguir realitzar la primera consulta independentista el 13 de setembre del 2009". "No podem oblidar els atacs falangistes i espanyolistes que vam rebre en aquell moment pel fet d’intentar realitzar un acte plenament democràtic", diu el text.

stats