EUSKADI BUSCA LA PAU
Política 07/07/2011

Otegi diu que l'estratègia militar "sobra i destorba"

L'exportaveu de Batasuna s'ha declarat "satisfet" i "orgullós" de "fer virar el transatlàntic de l'esquerra abertzale"

Efe
2 min

Madridmm

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si la nostra estratègia és de suma i d'aliança social i això no és possible, no ja amb un determinat grau de lluita armada o de violència, sinó amb cap grau de violència, la m en la nostra estratègia no pot aparèixer", ha afegit.

Per l'acusat, però, sí que hi ha una part interessada en què la violència no desaparegui: "A nosaltres ens sobra, però no als nostres acusadors, al Govern. La m ha estat la gran coartada per no entrar en el fons del debat, qui necessita la p (de política) i la m és l'Estat ". A continuació, Otegi ha parafrasejat a Albert Einstein, que va definir la bogeria dient que consisteix "a fer sempre el mateix i esperar un resultat diferent", i ha assegurat que "és difícil intentar convèncer ningú que cal tancar un cicle polític-militar des d'una estructura político-militar ".

El contrari els crearia un problema de credibilitat com el que ha dit pateix el vicepresident primer del Govern i candidat del PSOE a les pròximes eleccions Alfredo Pérez Rubalcaba. "Al senyor Rubalcaba candidat se l'acusa de falta de credibilitat quan diu 'jo tinc una alternativa a la crisi econòmica que la posaré en marxa quan sigui president'. I què li diu a la resta dels mortals: escolti, però miri vostè , mentre vostè continuï sent del Govern, és difícil creure que té vostè una alternativa ", ha manifestat.

En l'última part de la seva intervenció, Otegi ha assegurat que rebutjaria una tornada d'ETA a la violència i que l'"únic escenari" que es planteja és "el cessament definitiu de la violència armada i amb el desmantellament de les estructures militars".

A més, l'exportaveu de Batasuna s'ha mostrat satisfet dels suports que ha sumat des que va plantejar el canvi d'estratègia i, en referència als vots obtinguts per Bildu en les eleccions del passat 22 de maig, ha pronosticat: "Vam començar sent quatre o cinc i ja anem per 313.000, i això no s'aturarà. Això anirà a més". Per finalitzar, ha enviat un missatge als militants de l'esquerra abertzale: "Que ningú abandoni el camí que hem emprès passi el que passi en els pròxims mesos".

"Que ningú abandoni aquest camí (...) El que els demano és que somriguin, perquè guanyarem. Eskerrik asko (moltes gràcies)", han estat les últimes paraules de l'acusat, que han arrencat els aplaudiments del públic present a la sala.

Otegi, que ha agraït a la sala la "llibertat" amb què l'ha deixat expressar-se, també ha tingut unes paraules per l'acusació popular exercida per l'associació Veus contra el Terrorisme Verd Esperança, a l'advocat de la qual ha explicat que si no va contestar a les seves preguntes va ser perquè estava en el seu dret de no fer-ho i era la seva estratègia de defensa. "Vull dir amb això que en cap cas ha estat la intenció dels acusats que sentíssim aquí cap tipus de menyspreu als seus representats, i si algú ho ha sentit així, doncs li demano disculpes públicament", ha afegit Otegi, que la setmana que ve tornarà a l'Audiència Nacional.

stats