Política 25/07/2016

Arrimadas titlla el PDC d'operació de màrqueting per esquivar "el cas Palau i el 3%"

Ciutadans reclama al PSOE que s'abstingui amb Rajoy i no intenti "carregar el mort" als altres grups

Gerard Pruna
2 min
Inés Arrimadas, en roda de premsa aquest dilluns / ACN

BarcelonaEl pas de CDC a Partit Demòcrata Català (PDC) "és una operació de màrqueting". Així de contundent s'ha mostrat aquest dilluns la líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, que ha carregat amb duresa contra els casos de presumpta corrupció que afecten l'antiga Convergència i ha avisat que "no n'hi ha prou" de canviar-se el nom per esquivar-los.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Molts ciutadans a Catalunya saben que és una operació de màrqueting per canviar-se el nom i no vincular-los amb el cas Palau, el cas ITV i el de 3%", ha afirmat en una roda de premsa en què s'ha mostrat convençuda que l'estratègia no "li sortirà bé" al PDC. A més, ha distingit entre ser un projecte nou i fer "un rentat de cara al projecte de tota la vida".

Arrimadas ha posat en dubte també que les noves cares de la direcció del PDC suposin per elles mateixes una regeneració del partit. "Amb tot el carinyo, deuen ser joves, però porten tota la vida a Convergència. De fet, molts no han treballat de cap altra cosa que no siguin càrrecs públics", ha retret la dirigent de C's. Com a mostra que des de Ciutadans faran els possibles per lligar el nou PDC a l'antiga CDC, Arrimadas ja ha anunciat que portaran al Parlament dues iniciatives relacionades amb el cas Palau.

Front comú contra les conclusions del procés constituent

Sense sortir del Parlament, a més d'aquestes dues iniciatives Arrimadas ha avançat que durant aquest dilluns es posarà en contacte amb els líders de la resta de grups de l'oposició per intentar pactar "unitat d'acció" davant la possibilitat que el ple voti les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent a petició de JxSí i la CUP, malgrat l'avís del Tribunal Constitucional. Una de les opcions que hi ha sobre la taula és absentar-se del ple quan s'hagin de votar en protesta pel que consideren una votació "al marge de la llei".

Pressió al PSOE per la investidura

Arrimadas s'ha referit també a la situació de les negociacions per la investidura a l'Estat. En un intent d'espolsar-se la pressió del PP perquè Ciutadans passi de l'abstenció al vot favorable a Rajoy, el partit taronja s'esforça per posar els socialistes al punt de mira. La líder de C's al Parlament ha reclamat aquest dilluns al PSOE que s'abstingui i faciliti un govern del PP que impedeixi unes terceres eleccions.

La dirigent taronja ha recordat que la suma de PP i C's segueix necessitant els vots dels socialistes. "El PSOE ha de decidir si s'absté o porta el país a unes terceres eleccions", ha subratllat, i ha criticat que els socialistes intentin "carregar el mort" a altres grups. "No podran carregar el mort a ningú perquè el tenen ells", ha conclòs.

stats