INVESTIDURA
Política 13/06/2015

Mas, a Colau: "Necessitem sumar els esforços"

El president de la Generalitat demana a l'alcaldessa que es posi al costat de les institucions catalanes pel que fa al dret a decidir

Núria Martínez
1 min
Artur Mas i Ada Colau, just després de la investidura de l'alcaldessa / JORDI BEDMAR / PREMSA GENERALITAT

Barcelona"Necessitem sumar els esforços". D'aquesta manera s'ha dirigit el president de la Generalitat, Artur Mas, a l'acabada d'investir alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la recepció al Palau de la Generalitat. Mas ha donat la benvinguda al nou govern i ha expressat la seva voluntat d'escoltar i de respectar les institucions i les persones. "Recollint les seves paraules, des del Govern hi ha la màxima voluntat i predisposició no només de parlar, sinó també de dialogar i escoltar", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas també ha demanat que el nou Ajuntament es posi al costat de les institucions catalanes pel que fa al dret a decidir. "Ens hem hagut d'enfrontar a poders reals molt grans i que juguen molt fort", ha expressat, i ha afegit que per haver posat les urnes, "tenim querelles per via criminal i penal". "Ens l'hem jugat molt tots, hi ha molta gent mobilitzada per exercir el dret a decidir, i això d'una forma o una altra requereix suma d'esforços i fer pinya. Us demano que no abandoneu aquest camí i estigueu al costat del Govern i el poble de Catalunya", ha insistit el president.

Mas ha demanat a Colau que "s'informin bé de la situació de finances públiques del país" i ha insistit que el nou govern municipal senti les institucions catalanes com si fossin seves.

"Barcelona és una gran ciutat i és la gran capital de Catalunya, que sempre ha exercit com a tal i espero que ara ho faci més que mai", ha expressat.

stats