Política 07/10/2014

Mas, sobre el "terreny desconegut" en què ha entrat el procés: "Hem d'aprendre a governar la incertesa"

El president de la Generalitat, en un acte a l'Ateneu Barcelonès, assenyala que "ningú pot assegurar al 100%" com acabarà el rumb sobiranista

Oriol March
1 min
El president Mas, aquest dimarts a l'Ateneu Barcelonès / MANOLO GARCIA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dimarts a la tarda en un acte a l'Ateneu Barcelonès que cal "aprendre a governar la incertesa" en el moment en què el procés "ha entrat en un terreny desconegut". "Ningú pot assegurar al 100% com acabarà tot", ha apuntat el president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha indicat que el procés sobiranista se la juga en tres àmbits concrets: el teixit associatiu, la "resistència dels catalans" davant les dificultats i la unitat política. "Aquesta última part és més delicat. Sobretot quan el consens polític s'ha de barrejar amb processos electorals", ha apuntat el president, que ha definit l'Estat com aquell "pare autoritari i intolerant" en contrasta amb Catalunya, que és com aquell fill que "ja és major d'edat i vol fer la seva".

"El que estem fent té un sentit perquè som capaços de fer un bon país. Hem de donar-nos la oportunitat de construir un país que valgui la pena", ha assenyalat el líder de CiU.

Mas ha indicat que el procés sobiranista no és un "cop d'aire" per defensar-se d'aquells que l'acusen de "prémer l'accelerador "de forma innecessària" i d'estar instal·lat en la "improvisació". "El que està passant ara és fruit d'un camí llarg", ha apuntat el president, que ha recordat els esdeveniments polítics dels últims deu anys per justificar el procés sobiranista. "Sembla que tot això que està passant ara sigui la dèria del moment", ha assenyalat en referència a les acusacions que arriben de Madrid.

stats