Política 18/01/2015

Mas respon a Rajoy que les plebiscitàries són "la conseqüència lògica de la voluntat del país"

El president de la Generalitat fa un nou oferiment al govern espanyol per seure a la taula de manera democràtica i civilitzada

Acn
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, de visita a les Terres de l'Ebre / ACN

ArnesDesprés que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hagi afirmat que les eleccions plebiscitàries "no existeixen i són un engany", Artur Mas ha defensat: "[Són] la conseqüència lògica d'una voluntat comuna i compartida entre molta gent de Catalunya per decidir el nostre futur com a país". Així, el president de la Generalitat ha insistit que si s'ha arribat fins aquí és "perquè no ho hem pogut fer d'una altra manera". "En un país de diàleg i amb valors democràtics sòlids i consolidats no ho hauríem hagut de fer a través d'unes eleccions", ha assegurat. Mas ha tornat a convidar Rajoy a seure a la taula per permetre, de manera "democràtica i civilitzada", que els catalans s'expressin.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha qualificat de "necessari i possible" el procés polític català, i ha constatat el suport de la societat civil, que hi creu de debò i que "empeny com una sola persona". Segons el cap de l'executiu, aquest front comú permetrà afrontar totes les dificultats. Malgrat això, Mas també ha estat prudent i ha demanat temps per poder "fer les coses ben fetes".

"En aquest moment, la societat catalana, la política catalana i les institucions catalanes estan fent possible allò que és necessari per a Catalunya", ha insistit, "que és poder assolir el somni de la seva llibertat com a país, com a poble, com a nació". Mas ha fet aquestes declaracions en una visita a les Terres de l'Ebre.

stats