ELECCIONS 25-N
Política 17/11/2012

Mas: "Estan fent servir les estructures de l'estat per carregar-se el dret a decidir de Catalunya"

En un míting a Badalona, el candidat de CiU aclareix que només té dos comptes corrents a Catalunya i en entitats catalanes

Oriol March
2 min

BadalonaEl candidat de CiU a les eleccions catalanes, Artur Mas, ha exclamat des d'un míting a Badalona que "les estructures de l'estat espanyol volen carregar-se el dret a decidir de Catalunya", en referència a un informe policial aparegut a 'El Mundo' i que el vincula amb una trama corrupta. "D'on punyeta surt un informe que ni tan sols coneix el ministre de l'Interior?", s'ha preguntat Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder nacionalista ha assegurat que només té dos comptes corrents, tots dos a Catalunya, davant les informacions que apareixen segons les quals té diners a Suïssa i a Liechtenstein. "Només en tinc dos, els dos a Catalunya", s'ha defensat.

Mas ha assegurat que "troba a faltar" un "pronunciament explícit a favor del president de Catalunya".

El seu teloner ha estat Ferran Falcó, candidat al Parlament i líder de CiU a Badalona, que ha començat el seu discurs agraint la presència de membres de Reagrupament. Falcó ha rememorat la campanya del 1984, la segona de Jordi Pujol per presidir la Generalitat i que va estar precedida pel cas Banca Catalana. "Allà es va forjar una majoria de 23 anys", ha recordat el cap de files de CiU a Badalona.

Falcó ha assegurat que "ens han declarat la guerra, però no els deixarem en pau", i ha citat Pujol per dir que "hi ha alguna força amagada que fa sobreviure Catalunya". El regidor badaloní, que ha volgut donar un toc social al seu discurs −i que ha estat elogiat per Mas−, ha cridat a aconseguir que "aquesta campanya sigui la que va marcar la llibertat de Catalunya".

L'acte l'ha obert Aitor Egea, suplent a les llistes de Barcelona, que ha destacat que Mas "ho està passant molt malament". Egea ha donat per fet que Catalunya tindrà un estat propi i ha considerat que Europa està "a favor del dret a decidir".

stats