ELECCIONS 25-N
Política 17/11/2012

Mas: "Estan fent servir les estructures de l'estat per carregar-se el dret a decidir de Catalunya"

En un míting a Badalona, el candidat de CiU aclareix que només té dos comptes corrents a Catalunya i en entitats catalanes

Oriol March
2 min

BadalonaEl candidat de CiU a les eleccions catalanes, Artur Mas, ha exclamat des d'un míting a Badalona que "les estructures de l'estat espanyol volen carregar-se el dret a decidir de Catalunya", en referència a un informe policial aparegut a 'El Mundo' i que el vincula amb una trama corrupta. "D'on punyeta surt un informe que ni tan sols coneix el ministre de l'Interior?", s'ha preguntat Mas.

El líder nacionalista ha assegurat que només té dos comptes corrents, tots dos a Catalunya, davant les informacions que apareixen segons les quals té diners a Suïssa i a Liechtenstein. "Només en tinc dos, els dos a Catalunya", s'ha defensat.

Mas ha assegurat que "troba a faltar" un "pronunciament explícit a favor del president de Catalunya".

El seu teloner ha estat Ferran Falcó, candidat al Parlament i líder de CiU a Badalona, que ha començat el seu discurs agraint la presència de membres de Reagrupament. Falcó ha rememorat la campanya del 1984, la segona de Jordi Pujol per presidir la Generalitat i que va estar precedida pel cas Banca Catalana. "Allà es va forjar una majoria de 23 anys", ha recordat el cap de files de CiU a Badalona.

Falcó ha assegurat que "ens han declarat la guerra, però no els deixarem en pau", i ha citat Pujol per dir que "hi ha alguna força amagada que fa sobreviure Catalunya". El regidor badaloní, que ha volgut donar un toc social al seu discurs −i que ha estat elogiat per Mas−, ha cridat a aconseguir que "aquesta campanya sigui la que va marcar la llibertat de Catalunya".

L'acte l'ha obert Aitor Egea, suplent a les llistes de Barcelona, que ha destacat que Mas "ho està passant molt malament". Egea ha donat per fet que Catalunya tindrà un estat propi i ha considerat que Europa està "a favor del dret a decidir".

stats