Política 13/01/2015

"No és un quadre de flors i violes, però està canviant el paisatge": la compareixença de Mas, en deu frases

El president de la Generalitat analitza la legislatura i constata la dificultat de les negociacions amb ERC per les eleccions plebiscitàries

O. March / R. Mateos
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut aquest dimarts després de la reunió del Govern per fer un balanç de la legislatura. Aquestes són les deu frases més destacades d'una intervenció en què també s'ha vist obligat a parlar del procés sobiranista, un aspecte que abordarà aquest dijous.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "[La situació econòmica] No és un quadre de flors i violes, hi ha molts desequilibris no superats, però es demostra que estem entrant en un paisatge millor"

2. "Mai la Generalitat havia aportat tants recursos als projectes socials. Cap govern ho havia fet, sigui del color que sigui. Hi ha menys diners que abans, com a moltes cases i famílies. Dels diners que té el Govern, mai com ara hi havia hagut tant accent en els programes socials"

3. "En aquest país s'obliden ràpidament les coses. El 9-N, amb tot en contra, a nivell de fora i de dins del país, al procés de participació hi van anar a votar 2,3 milions de persones"

4. "Se seguirà treballant en les estructures d'estat mentre continuï la legislatura"

5. "L'any 2014 des del punt de vista de la transició nacional ha estat un gran any i un any grandíssim. No podem afluixar, aquest és el meu compromís"

6. "Jo vull continuar el procés i que acabi bé, no em guio per cap altre paràmetre"

7. "Sóc plenament conscient que el clima d'aquestes setmanes ha pogut tenir disbauxa, però fins al 9-N la sensació era al revés. Com pot ser que això ara estigui així després de la jornada de participació? Estem en aquesta situació, que no és la millor. Més obligació encara d'intentar-la encertar"

8. "El procés s'ha embolicat [...] De brega a l'octubre n'hi va haver [amb ERC], i es va superar. Ara n'hi ha i l'hem de superar"

9. "Hem de deslligar l'aprovació dels pressupostos del procés català. És millor que hi hagi comptes nous? Evident, per això els hem dut al Parlament. Tenim la certesa que s'aprovaran? No. Tenim un acord de legislatura? Sí, nosaltres no l'hem denunciat i l'estem complint"

10. "Estem en un moment en què la cultura de l'acord s'ha d'anar reforçant. Si n'hi ha, s'avança més i s'avança millor"

stats