Política 13/12/2013

Mas es queixa de la "intolerància i la poca convicció democràtica" de l'Estat quan nega la consulta

El president de la Generalitat ho atribueix "en bona part" al sistema educatiu

Acn
2 min
Artur Mas, en un acte aquest divendres a la tarda / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha queixat aquest divendres de la "intolerància i la poca convicció democràtica" de l'Estat quan nega els catalans la possibilitat de votar el seu futur. "Quan un poble de manera molt majoritària es vol expressar per decidir el seu futur col·lectiu, té molt a veure amb la convicció democràtica i la tolerància. I quan aquesta expressió normal es vol negar simplement amb arguments jurídics, té a veure amb la intolerància i amb una poca convicció democràtica", ha argumentat el president, que ha atribuït en bona part aquesta actitud de l'Estat al seu sistema educatiu. Ho ha dit durant la celebració del 50è aniversari de l'escola Pare Manyanet. Mas ha participat aquest divendres en la celebració del 50è aniversari de l'escola Pare Manyanet, però això no li ha impedit referir-se a la més estricta actualitat, i en concret a les reaccions de les últimes hores després que els grups parlamentaris hagin arribat a un acord sobre la data i la pregunta de la consulta. "Quan aquestes hores veus algunes reaccions, alguna cosa falla des del punt de vista de la tolerància, de l'arrel i de la convicció democràtica, i això té molt a veure amb l'educació", ha constatat davant d'un auditori format per pares, professors i nens de l'escola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha contrastat l'actitud espanyola amb la "maduresa democràtica i la tolerància" que està demostrant Catalunya, que està reclamant poder decidir des de la "convivència i la no agressió respecte als altres". "Defensem les nostres idees, propòsits i objectius i horitzons, però no en contra de ningú, no per fastiguejar ningú, sinó per ser nosaltres mateixos, de la millor manera possible, per poder fer la nostra contribució al món", ha reivindicat.

El president ha demanat a l'Estat que permeti Catalunya "construir de manera tolerant i democràtica el seu futur col·lectiu", tot recordant que "hi ha molta gent que se l'ha treballat", però alhora perquè "les generacions futures i presents tenen el dret legítim de tenir aquestes aspiracions individuals i una societat i un país molt millor".

Mas ha començat el seu discurs admetent a l'auditori, que l'ha rebut amb aplaudiments, que no sabia si podria venir fins al darrer moment. "Han estat uns dies una mica intensos, una mica molt. Finalment les coses han anat d'una manera que puc ser aquí, i això vol dir que això ha sortit bé, bon senyal", ha apuntat amb un somriure.

stats