DRET A DECIDIR
Política 25/09/2014

Mas signarà el decret de convocatòria de la consulta aquest dissabte

Un cop publicada la llei de consultes al DOGC, el president de la Generalitat convocarà els catalans per decidir el futur polític del país el proper 9-N

Ara
1 min
La plaça Sant Jaume i el Palau de la Generalitat, avui dijous

BarcelonaDissabte 27 de setembre. Serà el dia en què el president de la Generalitat, Artur Mas, signarà el decret de convocatòria de la consulta prevista per al 9-N, segons han confirmat a l'ARA fonts coneixedores del mecanisme amb què Mas té previst convocar els catalans per decidir el futur polític del país. La signatura del decret arribarà després que es publiqui la llei de consultes al 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya' (DOGC).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un cop signat el decret, el Govern té previst que es posin en marxa els mecanismes previstos per organitzar la consulta. Es donarà el tret de sortida a la campanya institucional i, a més, el ple del Parlament té previst designar la setmana que ve els set membres –quatre juristes i tres politòlegs– que formaran part de la comissió de control electoral, que serà l'òrgan que vetllarà pel bon funcionament de les consultes, també la del 9-N.

La convocatòria comportarà l'activació immediata dels recursos del govern espanyol al Tribunal Constitucional (TC), que combatrà legalment tant la llei de consultes com el decret de convocatòria. Està previst que el consell de ministres, amb tota probabilitat, es reuneixi un cop convocat el 9-N per aprovar els recursos. Mariano Rajoy torna aquest cap de setmana de la Xina, i fins que no ho faci, la presidenta en funcions és la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, que també s'encarrega del ministeri de Justícia fins que Rafael Catalá prengui possessió del càrrec com a substitut d'Alberto Ruiz Gallardón.

stats