Política 01/09/2015

Mas donarà explicacions sobre el finançament de CDC

La vicepresidenta del Govern critica que ja s'hagin filtrat documents d'una operació que està sota secret de sumari

Gerard Pruna / Sara González
1 min
La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, en roda de premsa / ACN

BarcelonaLa portaveu i vicepresidenta del Govern, Neus Munté, ha anunciat que el president de la Generalitat, Artur Mas, té "plena disponibilitat" per atendre totes les sol·licituds de compareixença que han presentat els partits de l'oposició perquè demà doni explicacions sobre el presumpte finançament irregular de CDC. "Es sotmetrà a totes les consideracions que s'estimin oportunes", ha assegurat la vicepresidenta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSC i ICV-EUiA, per una banda, i el PP i Ciutadans, per l'altra, van demanar aquest dilluns una ampliació de l'ordre del dia de la compareixença prevista per a aquest dimecres al Parlament, que el president havia sol·licitat a petició pròpia per explicar l'avançament electoral. La compareixença serà aquest dimecres a la tarda i l'oposició espera rebre respostes sobre les actuacions judicials i els escorcolls que es van dur a terme la setmana passada.

Munté ha qüestionat també que ja s'hagin filtrat documents sobre un cas que està sota secret de sumari, i ha insistit que "l'espectacle mediàtic" té com a objectiu "influir en el procés electoral" del 27-S. La portaveu, que s'ha remès a les paraules del coordinador general de CDC, Josep Rull, ha remarcat que el Govern està compromès amb la lluita contra la corrupció i ha estat premiat per aquesta qüestió.

stats