Política25/03/2015

Mas: "França fa el que ha de fer, estan col·laborant d'una forma excepcional"

El president de la Generalitat assegura a l'emissora Europe 1 que la "prioritat absoluta" és el suport als familiars de les víctimes

Europa Press

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha informat que s'analitzaran les imatges de l'embarcament i l'enlairament a l'aeroport del Prat de l'avió de Germanwings que cobria la ruta Barcelona-Düsseldorf accidentat aquest dimarts al matí als Alps francesos amb 150 persones a bord. En declaracions a TV3, Mas ha explicat que un cop recuperades les caixes negres, primer s'han de "desxifrar les converses de veu i els sorolls registrats" a la caixa per saber "amb més precisió" les causes de l'accident, tot i que ja ha advertit que "no serà fàcil" arribar al punt final de la investigació.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista de l'emissora francesa Europe 1, Mas ha confirmat que s'ha verificat que existia la gravació de les imatges de les càmeres de videovigilància de l'embarcament i enlairament de l'avió A320 i que "evidentment hi haurà tota la col·laboració de les autoritats catalanes i de la policia que depèn del Govern".

Cargando
No hay anuncios

Ha explicat que aquest dimarts va parlar amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, amb qui viatjarà aquest dimecres al lloc de l'accident, i que van acordar "tres dies de dol oficial a Espanya i Catalunya", a més d'un minut de silenci aquest migdia.

Preguntat per si s'han deixat a part tots els conflictes polítics entre els dos mandataris, ha respost que "evidentment totes les activitats oficials han estat suspeses: "Tot per concentrar-nos en l'absolutament essencial: organitzar tot el necessari per donar suport a la família de les víctimes, és la prioritat absoluta".

Cargando
No hay anuncios

Respecte al treball de les autoritats franceses al lloc de l'accident, Mas ha declarat: "La meva impressió i informació és que França fa el que ha de fer, no hi ha res a dir, estan col·laborant d'una forma excepcional". Per això, ha donat les gràcies a les autoritats franceses "per aquesta implicació absolutament necessària per saber-ho tot i per estar al costat de les famílies en els pròxims dies".