Política 27/12/2013

Mas intensificarà la seva presencia en mitjans de comunicació del món per donar a conèixer la causa catalana

El president de la Generalitat recorda que la seva voluntat és celebrar la consulta "sempre dins d'un marc legal"

Acn
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha explicat aquest divendres que intensificarà la seva presència en mitjans de comunicació internacionals "per donar a conèixer el procés que ha iniciat Catalunya, el que passarà el dia 9 de novembre i el que preguntarem al poble català". "Ara que tenim acord és el moment d'explicar el que volem que passi a Catalunya", ha subratllat el president, que ha afegit que "és important que ho expliquem a Espanya, però sobretot a Europa i al món".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president ha fet aquestes declaracions durant l'acte d'inauguració del Festival de la Infància, que enguany celebra el cinquantè aniversari. Durant una atenció als mitjans de comunicació, Mas ha reconegut que segons el que el poble català decideixi el dia 9 de novembre, la Unió Europea hauria "d'arbitrar algun mecanisme transitori per acollir aquest possible nou estat", ja que en aquest marc europeu no hi ha precedents que es formi un nou estat dins d'un estat que ja existeix, ha explicat.

A més, el president de la Generalitat ha recordat la possibilitat de fer unes eleccions plebiscitàries en el cas que no es pogués fer la consulta. Tanmateix, Mas ha tornat a dir que la seva intenció és arribar a un acord amb el govern espanyol".

"Per donar-se la mà fan falta dos, no és suficient que un allargui la mà, hi ha d'haver dues mans esteses; la catalana està estesa, ara falta que l'estat espanyol allargui la seva", ha destacat Mas.

En aquest sentit, Mas ha insistit que la seva voluntat és celebrar la consulta "sempre dins d'un marc legal", i que per això manté oberta la porta a la convocatòria d'unes eleccions plebiscitàries.

stats